Понеделник, 22 Яну 2024
            
Лясковец Местни избори 2023

Кандидатът за кмет от Земеделски съюз „Александър Стамболийски” Васил Христов в Козаревец: За община Лясковец моментът е решаващ

  23.10.2023 22:56
Кандидатът за кмет от Земеделски съюз „Александър Стамболийски” Васил Христов в Козаревец: За община Лясковец моментът е решаващ

За Лясковец моментът е решаващ. Време е да превърнем Община Лясковец в нещо повече от събирач на данъци. Време е да потърсим други пътища, да се адаптираме към новостите, да продължим напред.

Това каза тази вечер в Козаревец кандидатът за кмет на община Лясковец от Земеделски съюз „Александър Стамболийски” Васил Христов. Христов бе на място, за да изкаже подкрепата си към кандидата за кмет на селото Петя Петкова, издигната от същата партия – достатъчно зрял човек, който знае и може, но и достатъчно млад, за да служи вдъхновено на козаревчани. Заедно с Васил Христов бяха кандидатите за кмет на Джулюница Мариян Точев и на Добри дял Стоян Стоянов и кандидатите за общински съветници Елена Къцаркова, Иван Валериев, Росен Иванов, Йордан Михайлов, Стоян Йорданов, Светлозар Йорданов и Тодор Тодоров. Тодоров изрично уточни, че е в Козаревец единствено като кандидат, а не като държавен служител, какъвто е, и че казаното от него на срещата по никакъв начин не ангажира работодателя му.

Имаме куража да ви предложим варианти за местни политики, които изкарват на преден план гражданското общество и неговите потребности. Затова ви призоваваме - дайте шанс на новите идеи и на тези, които искат да живеете и да оставите на децата и внуците си модерна община. Вярвам в здравия разум на хората в община Лясковец и знам, че сте осмислили и оценили посланията ни. Подкрепете ни и на 29 октомври с №51 в бюлетината, призова Васил Христов.

Мога да направя всичко онова, което е нужно на Козаревец да стане още по-добро място за живот. Партиите издигат своите кандидати, но не ги правят кметове. Да бъдеш кмет е не просто работа на заплата, а грижа, отговорност и честност пред хората. Искам да бъда човекът, в който да повярвате и заедно да работим за благото на Козаревец. Всяка работа е резултатна, когато се гради на НИЕ. Кметът е на всички. Силно вярвам, че работещият, диалогичен и дипломатичен кмет ще намери път към всяко общинско ръководство, сподели Петя Петкова вижданията си за мястото на един кмет в обществения живот.

Сподели и някои от най-важните проблеми, върху които ще работи, получи ли подкрепа с №51 – улична инфраструктура, ежедневните токови удари и спирането на тока, за което ще търси генерално решение чрез директен контакт с доставчика, почистване на растителността в старата част на гробищния парк и на алеите в останалата част, работа и лична грижа към формалните и неформални организации в селото, обществена ангажираност към младите хора, постоянни срещи с бизнеса в търсене на общи съвместни действия, специално внимание на детската градина, поддържане на парковете, здрави и в изправност детски съоръжения, облагородяване и поддържане на площите на входа и изхода на Козаревец, почистване и оформяне на зона за пазар в централната част на селото, монтиране на табла за некролози. 

Козаревец има нужда от аптека. С Васил Христов ще опитаме да привлечем инвеститор, а лично аз се наемам да помагам на възрастните хора да получават лекарствата си, каза Петя Петкова. Ще помислим и по въпроса с отоплението в чакалнята пред лекарския кабинет, допълни кандидат-кметът на Козаревец.

Светла да е паметта на Парашкев Парашкевов, който си остава нашият добър пример за успешно управление, работохолизъм и грижа за хората. Пъшо зададе правилната посока, обещавам да върна Козаревец в нея, каза още Петя Петкова.

Минути по-късно пред съселяните си застана Светлозар Йораднов – кандидат за общински съветник. Милея за родното си село, вярвам, че с Петя Петкова ще бъдем добър екип, категоричен бе Йорданов.

Подкрепа за Петя Петкова обявиха и от „Продължаваме Промяната – Демократична България” в Лясковец.

Подкрепяме я, защото в нея виждаме млад и почтен човек, който може да носи отговорност и да работи с хъс и ентусиазъм за Козаревец, заяви от името на коалицията Сергей Добрев.

Дойде време разделно, рано или късно всичко има своя край, пък бяха думите на Тодор Тодоров, според който вече е затворен един голям цикъл. С досегашния общински кмет трябва да си заминат всички онези методи, които работиха в миналото. Гражданското общество се събуди, гражданите осъзнават своята сила и своите потребности и търсят правилните хора, които да работят за тях – безкористни, чисти, неопетнени от борби и боричкания. Младите идват с осъзнатия дух, че искат да служат на хората и на цялата общност, смята Тодоров.

По думите му при добра работа и при добра реализация на проекти, чийто прием ще започне скоро по Плана за възстановяване и устойчивост, ще се подобри битието на хората, особено в общини като Лясковец.

Тодоров бе особено критичен към финансовата политика на досегашния общински кмет и екипа му.

От 2019 г. насам научихме, че не трябва да позволяваме на кмета на общината да решава сам какво да прави. Този едноличен модел на управление доведе до влошено финансово състояние. Станахме лошите, защото почнахме да осъществяваме реален контрол върху всички предложения и действия на кмета на общината. Благодарение на това завещаваме на следващия Общински съвет и общински кмет резерв от 750 хил. лв. Как ще бъдат оползотворени, ще решат следващите овластени. Осигурихме базата, върху която да стъпят младите хора като Васил Христов и Петя Петкова, за да могат спокойно да започнат да работят. За да се сменят поколенията. А не някои хора да стоят и да дърпат лостовете с подставени лица, обясни Тодор Тодоров.

Накратко посочи и акценти от предизборната програма на Земеделски съюз „Александър Стамболийски” в Лясковец – ремонти, изграждане на система за видеонаблюдение на възлови места в цялата община, уличното осветление, без промяна в местните данъци и такси, освен ако държавата не го наложи и т. н.

Средствата, които се събират от Общината, са абсолютно достатъчни и при едно добро преструктуриране на разходите ще има достатъчно пари за всичко. Трябва обаче да има хора със сърца, трябва кметът на общината да е млад, енергичен и знаещ проблемите на населените места. Васил е такъв, нека посрещнем новото време с подготвените хора, обобщи Тодор Тодоров.

Срещата в Козаревец приключи с народни музика и танци - специално участие взеха ТФК „Хей-брей“ при НЧ „Земеделец 1899“ в селото, Група за народни песни „Авлига“ при ККП „Здравец“ и НЧ „Земеделец 1899“ в Козаревец и ФА „Сидер войвода“ – Горна Оряховица. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Васил Христов
Последни
Седмицата
Анкета