Петък, 12 Яну 2024
            
Местни избори 2023

В Драгижево поискаха от кандидата за кмет на Лясковец Васил Христов да спре деленето на селата по партиен признак

  13.10.2023 13:13
В Драгижево поискаха от кандидата за кмет на Лясковец Васил Христов да спре деленето на селата по партиен признак

Със заръката да се спре деленето на селата по партиен признак изпратиха кандидата за кмет на Лясковец от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Васил Христов в Драгижево. Пренебрегването на Драгижево от страна на Община Лясковец е особено чувствителна тема за жителите на селото, което заради близостта си до Велико Търново в последните години се превърна в желано място за живеене. Така на практика все повече хора се чувстват пренебрегвани от Общината. Според драгижевчани обяснението е просто – кметът им през мандат 2019/ 2023 Мариян Попов е от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, а не от партията на досегашния общински кмет.

Жители на Драгижево споделиха тези си наблюдения на днешна среща с Васил Христов, с кандидата за общински съветник Стоян Йорданов и с кандидата за кмет на селото Мариян Попов. Срещата бе проведена в Пенсионерски клуб „Вяра“ и се превърна в честен разговор за проблемите в селото.

Лоша инфраструктура, подмяна на ВиК, бездомни кучета, улично осветление – такива проблеми тормозят хората в Драгижево. Те настояват гробищата да се обособят като гробищен парк и алеите да бъдат асфалтирани. Напълно съгласен съм, че дължим грижа към последните домове на близките си, сподели Васил Христов.

За възрастните хора в Драгижево е голям проблем тоалетната в читалището, в което се помещава пенсионерският им клуб. Причината е улягане на сградата. Председателят на читалището пък сигнализира Васил Христов за проблем с улама, заради който при дъжд върху книгите в библиотеката капе.

За да бъде макар и временно спасено положението с покрива, със съдействието на Христов уламата ще бъде изкърпена. Целта е проблемът да не се задълбочава през зимата. С колко и откъде да дойдат средствата за цялостен ремонт на покрива, ще се решава в новия мандат.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Драгижево Васил Христов
Последни
Седмицата
Анкета