Четвъртък, 11 Яну 2024
            
Лясковец Местни избори 2023

На среща с кандидата за кмет на Лясковец Васил Христов в Добри дял настояха за връщане на диалога с местната власт

  12.10.2023 13:15
На среща с кандидата за кмет на Лясковец Васил Христов в Добри дял настояха за връщане на диалога с местната власт

С много нерешени обществени проблеми посрещнаха в Добри дял кандидата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ за кмет на община Лясковец Васил Христов. Според добридялчани, от години диалогът между кметството им и Община Лясковец е нарушен. Така случващото се в селото е останало някак в периферията на вниманието на местната власт. В резултат в Добри дял все още няма мръсен канал, голяма част от улиците са неасфалтирани, липсват тротоари.  

Това бе малка част от темите, коментирани на срещата. На нея бяха, освен Васил Христов, и кандидатите за общински съветници инж. Росен Иванов и Марияна Давидкова. Символичен домакин бе Стоян Стоянов, който бе кмет на Добри дял последните два мандата и който е кандидат за трети.

Всички се радват, че се работи по реконструкцията и подмяната на водопровода в Добри дял. Но проектът търсеше финансиране от 2015 г. и в крайна сметка влезе в списъка на МРРБ за подкрепа на общински инфраструктурни проекти. В него е заложено и възстановяване на уличната настилка след края на ремонта в частта, където е разкопана за водопровода. Но какво ще се случи с останалата част от улиците, коментира Васил Христов. Добри дял има предимството да е до главния път София – Варна и при добра инфраструктура и нормални комунални услуги хората биха се върнали. За нас от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ това е много важно, затова в управленската ни програма сме поставили силен акцент върху съставните селища на община Лясковец, обясни Христов. Всяка година правех предложения за капиталови вложения в селото и всяка година почти нищо не се случваше, допълни Стоян Стоянов.

Хората в Добри дял повдигнаха и темата за културния си живот. Огромната им молба е да бъде отпускан общински транспорт за участията им в различни събития. Не става въпрос да им се отпуска безплатно, но поне на преференциални цени. Молят и за решаване на проблема със санитарния възел в читалището и направата на такъв в пенсионерския клуб. Не забравят и починалите си близки – гробищата в Добри дял се нуждаят от циментиране или асфалтиране поне на централните алеи.

Много са проблемите, но не са нерешими, обобщи Васил Христов.

Всъщност точно в Добри дял са показали, че нерешими проблеми действително няма. Кандидатът за кмет на селото Стоян Стоянов успя да обедини хората и всички заедно да съберат средства за камбанарията на местната църква „Пресвета Богородица“. В рамките на кампанията са събрани 1450 евро и 4060 лв., вече има изготвен и одобрен проект. За всичко това Стоянов се отчете пред добридялчани и пое ангажимент, дори и да не бъде избран отново, да завърши започнатото като частно лице.

Капката разбива с постоянство, не със сила, е мотото на Стоянов.

В това вярват и всички кандидати на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, които са с №51 в бюлетината.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Васил Христов
Последни
Седмицата
Анкета