Неделя, 14 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Васил Христов, кандидат за кмет на Лясковец от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“: Обществото вече не се страхува да поиска промяна

  01.11.2019 11:53
Васил Христов, кандидат за кмет на Лясковец от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“:  Обществото вече не се страхува да поиска промяна

Обнадежден за бъдещето на Лясковец е кандидатът за кмет на общината Васил Христов, издигнат от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“. В навечерието на втория тур на местните избори за него фактът, че за пръв път от 2007 г. изобщо се стига до балотаж, показва, че местната общност се опитва да излезе от 12-годишно безвремие.

Безвремие, в което тя попадна сама и за което нямаше благоприятна прогноза. Днес обществото се възражда бавно и с плахи стъпки - много хора вече не се страхуват да поискат промяната, развързаният дух на свободата набира сила и новите идеи, на които е носител Земеделският съюз „Александър Стамболийски“, очевидно са се харесали на гражданите. И няма как да е другояче, тъй като тези идеи са генерирани от младото поколение, което има способността да отчете бързите промени в информационната среда на отделната личност, нейните нововъзникващи потребности и най-важното - да предложи адекватни решения, казва Васил Христов.
Кандидатът с №49 в бюлетината припомня, че екипът му, в който има и няколко човека със сериозна професионална реализация, е успял в много кратки срокове да предложи Програма за управление на Община Лясковец.
Тази програма успява да възстанови скъсаните връзки между управляващи и управлявани, да води до облекчаване режима за подсигуряване на достатъчен материален ресурс и в същото време да предложи справедливото му разходване в полза на хората, категоричен е Васил Христов.

Ефектът на навлизащите нови идеи беше зашеметяващ и това доведе Васил на балотаж.  Трудното за него тепърва предстои - той трябва да убеди и другата половина от гласоподавателите в общината, че тези идеи са работещи, че те са създадени, за да облекчат тяхното ежедневие и че те са абсолютно необходими. Защото другото вече 12 години е обсебило живота на хората и не иска да си тръгне току-така, споделят и от екипа на кандидат-кмета.
А това, другото, означава отново дълбаене в спиралата на задлъжнялостта на Община Лясковец, означава несигурност за всеки изготвен проект за кандидатстване по оперативните програми, означава продължаване на нецелесъобразното харчене на финансов ресурс и накрая - потвърждаване на 12-годишното статукво на авторитаризъм, всякакви видове зависимости между ръководство, подчинени и приятели, допълва Христов.
За това безвремие на преялите с власт и за това статукво в Община Лясковец трябва да има край. И този край могат са сложат единствено гражданите на община Лясковец в неделя.
За да поставят новото начало, за да поемат по новия път и за да дишат с пълни гърди въздуха на свободата – името е Васил Христов, номерът – 49 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Васил Христов Лясковец Земеделски съюз "Ал. Стамболийски"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати