Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други Лясковец

Лясковец ще празнува 140 г. като град

  22.10.2020 13:53
Лясковец ще празнува 140 г. като град

Тази година през март месец се навършиха 140 години от обявяването на Лясковец за град. По повод кръглата годишнина Община Лясковец бе организирала честване, което не можа да се състои. Закъснялото отбелязване на събитието ще бъде в навечерието на един от най-българските празници – Денят на народните будители.  
Ден преди първи ноември, на 30 октомври, ще протекат няколко празнични прояви.  
От 10:30 часа гордите жители на четиринадесет десетилетния Лясковец ще открият най-новата и модерна зона в града си - обновените пространства в горното ниво на Голям градски парк. След срязването на лентата ще бъде отслужен и водосвет за здраве и благоденствие за жителите на Лясковец, а деца от Спортен клуб по ориентиране „Браун тим“ ще направят демонстрация с велосипеди по новоизграденото маунтин байк трасе и по скейтборд рампата, както и зигзагообразно преминаване с тротинетки.  
В същия празничен ден, жители и гости на Лясковец ще могат да разгледат и фотоизложбата „Лясковец през годините“, която ще бъде разположена във фоайето на читалището. На 30 октомври от 17:30 часа в салона на читалище „Напредък-1870“ започва и празнична литературно-музикална вечер при 50% заетост на местата от публиката.
След поздравителното слово на кмета д-р Гецова, лясковчани ще бъдат зарадвани с подарък от общинското ръководство – празничен концерт с участието на гост-изпълнител „Капански ансамбъл Разград“.


Ключови думи
Лясковец 140 г. град
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати