Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други Лясковец

В Лясковец граждани, институции и фирми се включиха в кампанията „За по-зелена община“

  18.04.2022 16:41
В Лясковец граждани, институции и фирми се включиха в кампанията „За по-зелена община“

Близо 150 фиданки бяха подарени на лясковчани тази събота в състоялата се акция на кмета на Община Лясковец „За по-зелена Община“. Тя бе инициирана по повод Международния ден на Земята и християнските празници Лазаровден и Цветница. Апелът бе дръвчетата да бъдат засадени, за да стане градът по-красив и приветлив, по-чист и зелен.

Пред читалището в Лясковец през слънчевия предиобед на Лазаровата събота служители на общинска администрация успяха да раздадат всички брезички, които предостави безвъзмездно фирма „Горски Разсадник Евъргрийн Планет“ ЕООД. Всеки желаещ да засади дърво можеше да си вземе от дръвчетата.

Четиридесет любители на българската гора и природа и радетели за по-чист град дойдоха на централния площад и се включиха в кампанията по залесяването и облагородяването на града. Дръвчета взеха, освен за себе си и за приятели, за съседи, за дворове на къщи, за градинки в междублоковите пространства в града, за дворовете на църквите в Лясковец, за зелените площи в детските градини и други. Представители на търговски обекти и фирми също се включиха в кампанията, като си взеха от брезичките, които ще облагородят и разкрасят зелените пространства около фирмите в промишлените зони.

Екипът от служители на Община Лясковец, който раздаде брезовите дръвчета, пожела на всички да им се хванат младите фиданки и да ги радват напред във времето.


Ключови думи
Лясковец За по-зелена община
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати