Петък, 19 Яну 2024
            
Лясковец Спорт

Кандидат-кметът от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Васил Христов: Лясковец има огромна нужда от спортна зала

  20.10.2023 13:24
Кандидат-кметът от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Васил Христов: Лясковец има огромна нужда от спортна зала

Нуждата от спортна зала в Лясковец е крещяща. Това смята  кандидатът за кмет на общината от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Васил Христов. С изграждането на такава зала ще бъде дадена възможност за активен спорт не само на децата в клубовете, но и на техните родители. Идеята е залата приоритетно да бъде предоставяна и на училищата с цел активиране на масовия спорт сред подрастващите.

Пределно ни е ясно, че не всяко дете може да стигне до високи спортни постижения, но всяко дете има правото на условия за спорт. Наш дълг е да му ги осигурим. Идеята ни е по тази тема да се допитваме до директори на училища и треньори, категоричен е Васил Христов.

Вариант за спортна зала според кандидата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ е промяна в предназначението на сградата на бившето кино в Лясковец и реконструирането й. Финансирането ще бъде търсено по национални и европейски програми според това коя е отворена за кандидатстване.

Всичко това зависи от волята на гражданите и от финансовите параметри, а също така и от качественото изготвяне на проект, с който да се кандидатства пред европейските или националните фондове. Окончателното решение трябва да бъде взето след обществено допитване, като преди това кметът на Лясковец ще представи на гражданското общество различните варианти, включително и с натурални и стойностни показатели, изрично е посочено в програмата на Васил Христов и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ за Лясковец. Основната цел на Христов и колегите му е децата и младежите да осъзнаят, че спортът е не само здравословен.

Спортът калява характери и формира добродетели, които държат младото поколение далеч от наркотици, алкохол и агресия, казва Христов.

Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ предлага в Лясковец да бъде учреден фонд за материално стимулиране на деца и младежи, постигнали водещи класирания в национални състезания и първенства.

Макар и това да не е водеща характеристика в аматьорския спорт, подрастващите трябва да знаят, че високите спортни успехи се възнаграждават. От важно значение за цялата местна общност е тя да може да се отблагодари на тези, които прославят името на община Лясковец на високите спортни форуми, посочват кандидатите под №51 в бюлетината.

Повече средства за футболните отбори в общината планира да осигури Васил Христов. Допълнителната финансова подкрепа може да дойде както от общинския бюджет, така и от спонсори. Христов вече е провел предварителни разговори с представители на бизнеса в Лясковско, които са заявили готовността си да помагат. Пълна подкрепа ще получават и останалите спортни клубове.

Васил Христов има идея и откъде да дойдат средства, с които да бъде изградена нова спортна площадка в Драгижево.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Васил Христов Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета