Събота, 19 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Безапелационен Денислав Сахатчиев донесе шампионска титла на „Локомотив” от Държавното по борба

  20.05.2023 14:08
Безапелационен Денислав Сахатчиев донесе шампионска титла на „Локомотив” от Държавното по борба

Денислав Сахатчиев стана шампион в кат. 42 кг от Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за деца I група, домакин на който е спортна зала „Никола Петров”. Шампионът не допусна съмнение в превъзходството му и приключи всичките си срещи с туш и технически туш. На финала той се справи за по-малко от 2 минути с Христо Николов от Ямбол.

Мартин Попов донесе втори медал за „Локомотив” от I група на шампионата. Той започна добре своята финална схватка със Стилян Димитров от Стара Загора и поведе, но в крайна сметка загуби срещата и остана със среброто.

Преди да започнат финалните схватки Българската федерация по борба награди легендата на „Локомотив” Васил Чакалов, който тази година навърши 80 години. Почетния плакет му връчи генералния секретар на Федерация Валентин Райчев. Плакет за Чакалов имаше и от клуба по борба „Дан Колов” от Елена. Още много години да си в залата, Васко, пожелаха спортните деятели на Чакалов, който почти се разплака от вниманието.

В продължение на пет дни Горна Оряховица е център за бъдещето на българската борба. В първите два дни преминаха схватките в двете възрастови групи на класическия стил. И в двете победител стана ЦСКА.

В първия ден от шампионата по свободна борба за деца са схватките от I група (3-4 клас). На тепиха излязоха 160 млади борци от 48 клуба. Утре първенството продължава с II група (5-6 клас), където участниците са още повече.


Ключови думи
борба Денислав Сахатчиев Васил Чакалов Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати