Четвъртък, 17 Авг 2023
            
Горна Оряховица Други

Единственият българин, който обучава инструктори по зумба фитнес, ще води мастър клас по време на Третия зумба фестивал в Горна Оряховица

  18.05.2023 14:37
Единственият българин, който обучава инструктори по зумба фитнес, ще води мастър клас по време на Третия зумба фестивал в Горна Оряховица

За трети път площад „Георги Измирлиев” ще стане сцена за горещи ритми и ще се изпълни с танцуващи и спортуващи хора. Зумба фестивалът в навечерието на празника се превърна в традиция и тази година е отново тук на 27 май.

Идеята за организиране на такъв фестивал в Горна Оряховица е на Елеонора Маркова, а осъществяването стана възможно с подкрепата на Община Горна Оряховица. Първият зумба фест се проведе през 2021 г., когато Горна Оряховица беше европейски град на спорта. И тази година организатори на събитието са Община Горна Оряховица, „Блуминг спортен център”, Елеонора Маркова и Росица Карамочева.

Така че на 27 май 2023 г. за трета поредна година площад „Георги Измирлиев” ще се изпълни с много цветни, танцуващи и спортуващи хора, с много положителни емоции, музика и настроение.

Фестивалът започва в 10.30 часа със специална програма за най-малките жители на града. За тяхното настроение ще се погрижи гост инструкторът по Zumba kids ZIN Десислава Сидерова от Варна.

В 11.00 часа е предвидено официално откриване на фестивала от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Веднага след това на сцената ще се качи още една варненска фурия - професионален танцьор и зумба фитнес инструктор  ZIN Таня Вълчева.

В 12.30 часа започва мастър клас зумба фитнес с ексклузивния гост на събитието ZES Илиян Иванов.

Илиян Иванов и близнакът му Боби са единствените българи, танцували на най-голямата сцена „Зумба фитнес” в Маями САЩ, като водещи редом с основателя на Зумба БЕТО Алберто Перес – колумбийски, танцьор, бизнесмен, и инструктор по зумба.

Двамата са от Сливен, но през последните 10 години живеят и работят в Германия. От 4-годишни танцуват български народни танци, завършват хореогровското училище в Сливен, занимават се със хип хоп танци, до момента, в който не откриват Зумба. За тях този вид на тренировка чрез танц се превръща в  професионално поприще. И не само че започват да водят класове в Германия но и бързо се издигат в йерархията на световната индустрия, наречена Зумба фитнес.

ZES Илиян Иванов  е единственият за България зумба преподавател, който обучава нови инструктори по системата зумба фитнес и ги лицензира, за да могат да водят безопасни ползотворни групови часове по Зумба.  Като цяло Зумба фитнес е лесна на вид тренировъчна програма, но зад привидния блясък и лекота стои много работа от страна на инструктора, който води часовете.

Горнооряховчани и гостите на града ще имат възможността безплатно да се докоснат до зумба фитнес емоцията и то с най-добрия и световно известен в тази област  ZES Илиян Иванов.

След мастър класа с Илиян следва един час зумба маратон. В този един час на сцената, ще се качат над 10 ZIN инструктори - гости от цяла България. Тук гарантирано ще усетите много настроение и емоции, всеки от тях ще представи по две свои хореографии. Ще има и игри с публиката.

И да напомним какво е Зумба.

ЗУМБА е най-ефективната, иновативна и емоционална тренировка, предназначена за всички – тя е забавна, лесна, различна и ефективна.

ЗУМБА е курс по фитнес танци, който включва латино и международна музика. Танцови движения, създаващи динамична, вълнуваща, ободряваща и ефективна фитнес система.

ЗУМБА курсът включва някои от основните принципи на аеробиката, интервални тренировки и такива за издръжливост, за да увеличи изразходваните калории, да допринесе за сърдечно-съдовото състояние и общото тонизиране на тялото. Според водещи фитнес инструктори за 1 час ЗУМБА се изгарят между 700 и 900 калории и се извървяват между 6 и 11 км. Движенията са лесни за следване, не ви е нужна координация като при обикновената аеробика. Не е нужно и да си търсите партньор за танци .

ЗУМБА е страхотен начин за поддържане на добра физическа форма и курс, който същевременно ви зарежда с настроение. Тук участват всички части на тялото и основни мускулни групи и, разбира се, най-важният мускул на тялото – сърцето.

Хубавото е, че фестивалът в Горна Оряховица се превръща в традиция, а все повече хора от цяла България разпознават града ни като спортна дестинация и очакват участието си в събитието, споделят организаторите и канят на 27 май от 10 часа на площад „Георги Измирлиев”.


Ключови думи
Зумба фитнес Блуминг Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати