Неделя, 13 Авг 2023
            
Горна Оряховица Общество

Симеон Славев спечели Гран при на „Нова музика 2023“ в Горна Оряховица

  14.05.2023 20:55
Симеон Славев спечели Гран при на „Нова музика 2023“ в Горна Оряховица

Жестока битка, решена в допълнително прослушване, определи носителя на тазгодишното Гран при на конкурса „Нова музика“ в Горна Оряховица. Трима невероятни изпълнители дотолкова затрудниха журито, че те поискаха допълнителен трети тур, за да вземат решение кой е най-добрият тази година.

Кристина Енчева от „Мюзик саундс“ на Стела Дойкова вдигна летвата още във II възрастова група и събра максималния точков актив. Симеон Славев от Школата на Аделина Колева също обра всички точки в III възрастова група. Александра Златева от Разград от IV група се присъедини към отличниците в последния ден. Журито поиска тройна битка директно на сцената, за да направи своя избор. Тримата таланти дадоха най-доброто от себе си за трети път.

Победителят обаче трябва да е само един и това е Симеон Славев. Той вдигна голямата купа, връчена му от председателя на НЧ "Напредък" Атанас Петров,  и побърза да благодари на първо място на своя педагог Аделина Колева и на своите родители, без чиято любов и подкрепа нямаше да израсне толкова като изпълнител. Веднага след това първите снимки бяха с достойните съперници за победата – Кристина и Александра. 

Поп звездата Мариана Попова беше председател на журито на 17-то издание на „Нова музика“. Колеги й бяха Милена Добрева - създател и ръководител на вокален ансамбъл „Фортисимо“ от Бургас и Владимир Габров - вокален педагог, създател и  художествен ръководител на детска вокална група „Пеещи камбанки” - Велико Търново. Мисията им беше тежка – не само защото участниците бяха много, а най-вече – защото качеството на гласовете, чути на сцената на НЧ „Напредък 1869“, беше изключително.

Трудният избор за журито започна още в първия ден при най-малките. „Какви малки човечета, а какви гласища“, възкликнаха журиращите и не се спряха да раздават награди. Осем са първите награди в категорията -  за Ванеса Стоянова от Велико Търново, Кристияна Кулева от Русе, Мелиса Джавидова от Шумен, Магдалена Иванова от  Велико Търново, Александра Иванова от ДЕС „Румина” – В. Търново, Даная Александрова от Дряново, Доротея Донку от Велико Търново и Мариа Елизабет Попова от София

Специална награда от Председателя на НЧ „Напредък-1869” Горна Оряховица за Стефания Гечева от София. Специална награда на спонсорите за Кремена Димитрова от с. Арбанаси, община В. Търново.

При групите и формациите в тази възраст трета награда взе дуетът Кристияна Кулева и Михаил Ганчев от Русе, втори е Вокален състав „Emoji Kids” от Велико Търново, а първото място е за трио „Икси” от Горна Оряховица.

Във II възрастова група първите награди споделиха Александър Момински от Велико Търново, Ивайла Николова от Горна Оряховица, Еда Ерхан Алиева от Търговище, Пресияна Великова от Русе и Симона Карапенчева от Присово.

Големият победител обаче е Кристина Енчева, която продължи борбата за Гран при на конкурса.

В трета възрастова група битката беше още по-оспорвана, но в крайна сметка първите награди останаха в Горна Оряховица за двете вокални школи на НЧ „Напредък“. Победителите са Ерик Михайлов и Симеон Славев от Школата на Аделина Колева и Алекс Карабоев от „Мюзик саундс“ на Стела Дойкова.

За голямата награда от тази група остана да се бори Симеон Славев.

Специална награда в тази група връчи лично народният представител Людмила Илиева. Качвайки се на сцената, тя първо се поклони на Аделина Колева, без чийто талант и упорство нямаше да има толкова много открити и разработени таланти. Стипендията, която връчи Илиева, бе за Ерик Михайлов, заради израстването през годините, чарът и примерът, който дава на своите връстници.

Не винаги се печели от първи път. Когато не печелите, не означава, че сте загубили. Бъдете постоянни, работете и вярвайте в себе си, обърна се Илиева към участниците на сцената.

Специална награда в тази група имаше и от името на народния представител Явор Божанков, както и от спонсорите.

При групите и формациите над 12 години трета награда получиха дуетът Никол Доковска и Виктор Марио Андреев от Плевен, както и трио Colored voices от Добрич. Втора награда си поделиха дует Таня Гугуманова и Ерик Михайлов (София - Горна Оряховица) и ВФ „Вива тийнс” от Тутракан. Първата награда е за дуетът Никол Попова и Симеон Славев от школата на Аделина Колева – колаборация между София и Горна Оряховица.

Последни в борбата се включиха най-големите от IV възрастова група. Конкуренцията беше малка като бройки участници, но жестока като качества на изпълнителите.

Трета награда журито присъди на Сиана Атанасова от Попово и Елена Афенлиева от Велико Търново. Втората награда си поделиха Галина Янева от Варна и Полина Димитрова от Горна Оряховица. Победителят е Александра Златева от Разград, която допълни тройната битка на финала за Гран при Нова музика 2023.


Ключови думи
Нова музика Симеон Славев Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати