Сряда, 16 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Боруна“ се опъна на „Локо“, но успя само до 4:2 срещу „железничарите“

  13.05.2023 20:48
„Боруна“ се опъна на „Локо“, но успя само до 4:2 срещу „железничарите“

„Локомотив“ спечели гостуването си на стадион „Републиканец“ в Царева ливада, въпреки че домакинът „Боруна“ не се предаде лесно. Георги Колев добави към голаджийската си сметка още две попадения и дръпна много напред за приза голмайстор на лигата. Той откри резултата в 14-та минута, след като бе изведен напред с хубаво подаване на вратаря Венцислав Димитров. В 22-та минута Янислав Цачев се възползва от извеждащ пас на Димитър Байдаков и удвои преднината на гостите. Домакините, които са трети отзад напред в класирането, но са в добра серия тази пролет, не се предадоха и още в ответната атака намалиха за 1:2. Завърналият се в „Локо на зимната пауза Милен Савов отново даде добра преднина за своите в 34-та минута, след като бе изведен от Цачев сам пред вратаря.

Второто полувреме започна с хубава атака на домакините, които върнаха един гол и намалиха изоставането си до 2:3. Веднага след това голмайсторът на Северозападна трета лига и „Локомотив“ Георги Колев върна спокойствието на своите, отбелязвайки своя втори и четвърти за отбора си гол. Страхотна асистенция за последното попадение в срещата направи Байдаков.

В същото време водачът във временното класиране в групата „Бдин“ успя да измъкне победа с 2:1 като гост на „Партизан“ в Червен бряг.

Това осигурява комфортна преднина на видинчани от 7 точки пред втория „Локомотив“ от Горна Оряховица. Горнооряховчани имат мач по-малко, но все пак трябва да се надяват на много грешки на „Бдин“, за да оспорят първото място.

Кризата в „Локомотив“ (Мездра) продължава с нулево равенство срещу „Академик“ (Свищов). Вчера „Вихър“ (Славяново), който все още поддържа интригата в челото, гонейки „Локо“ на 1 точка разлика, победи „Севлиево“.

В следващия кръг интригата ще се разплете с директен сблъсък между третия „Вихър“ и четвъртия „Локомотив“ (Мездра), както и с областното дерби между „Локо“ (ГО) и „Павликени“.

„Локомотив“: Венцислав Димитров, Милен Савов, Красен Трифонов, Александър Узунов, Кристиян Райчев, Явор Генчев, Тодор Бакърджиев, Даниел-Виктор Кънчев, Георги Колев, Янислав Цачев, Димитър Байдаков

Резерви: Максим Маринов, Ивайло Велчев, Ивайло Тодоров, Николай Иванов, Кристиян Дечев, Димитър Костадинов, Борислав Бъчваров.

Али Ахмед отпадна от групата за мача заради наказание за натрупани картони. Ивайловците в отбора са със здравословни проблеми. Ивайло Стефанов е трайно контузен, а леки травми имат Ивайло Тодоров и Ивайло Велчев.


Ключови думи
Локомотив Боруна Царева Ливада Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати