Сряда, 16 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Около 700 млади борци ще излязат на тепиха за Държавното в Горна Оряховица

  16.05.2023 16:03
Около 700 млади борци ще излязат на тепиха за Държавното в Горна Оряховица

Пет дни ще продължи едно от най-големите спортни събития в Горна Оряховица за годината с участието на вероятно повече от 700 състезатели и още толкова треньори, ръководители и родители.

От 17 до 21 май спортна зала „Никола Петров” приема Държавния лично-отборен шампионат по борба за деца I и II група – най-масовата възраст в борческите първенства.

На 17 май от 17 часа е техническата конференция за класически стил I група (3-4 клас), от 18 часа е кантара, а борбите започват в 9 часа сутринта на другия ден. Първенството продължава в същия часови график за втора група при класическия стил и двете групи на свободния стил, чиито финали ще са в неделя – 21 май.

Междувременно „локомотивци” завоюваха три медала от турнира „Дан Колов” в Севлиево миналия уикенд. Денислав Сахатчиев стана сребърен медалист в кат. 42 кг при деца I група. Той започна с три убедителни победи, но отстъпи на финала от Аспарух Анастасов от Велико Търново и се задоволи със среброто.

Росен Георгиев и Преслав Йорданов станаха бронзови медалисти в кат. 125 кг при кадетите.

Извън призовата тройка останаха Петър Минов при децата и Александър Атанасов при юношите.

Двама състезатели на „Локомотив” участваха в Балканското първенство U15. Илиян Ангелов и Петър Мутафов загубиха още в първия кръг, но направиха добри борби. Трябва да натрупат още опит и самочувствие, а това става с повече тренировки и повече участия в големи състезания. Когато го имат, ще дойдат и успехите, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.

 


Ключови думи
борба Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати