Събота, 05 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

XXVI кръг може да донесе развръзка в Северозападна трета лига, „Локо“ (Мездра) май се отказа

  06.05.2023 09:45
XXVI кръг може да донесе развръзка в Северозападна трета лига, „Локо“ (Мездра) май се отказа

XXVI кръг на Северозападна трета лига вероятно ще донесе развръзката в ожесточената битка за първото място. Доскорошният лидер „Локомотив“ (Мездра) като че ли се е отказал от борбата и за втори пореден кръг не печели точки. След като загубиха от аутсайдера „Дреновец“ миналата седмица „железничарите“ от Мездра паднаха, и то у дома, от „Севлиево“. Мачът се изигра ден преди останалите срещи в кръга и вървеше равен почти до 70-та минута. След това паднаха 4 бързи гола, три от които във вратата на домакините.

Така че днес спора за върха може да се реши в дербито между „Бдин“ и „Вихър“. Ако видинчани спечелят, ще дръпнат с 8 точки на преследвачите и практически ще си осигурят първото място.

В същото време горнооряховският „Локомотив“ приема на своя стадион „Ювентус“. Отборът от село Малчика е в средата на таблицата с 33 точки. Интересното е, че досега няма завършена среща наравно – или пада, или бие и има 11 победи и 14 загуби. Домакините са с 54 точки на четвърто място, но и с мач по-малко от останалите претенденти за лидерското място.

Преди три дни „Локо“ се класира за финала на турнира на Аматьорската лига, така че тренира в приповдигнато настроение тези дни. Днес „локомотивци“ излизат с желанието да превърнат деня в истински празник, а голмайсторът Георги Колев ще може да си направи подарък за именния ден с още някой хубав гол. Досега той има 23 попадения за първенството и е едноличен лидер в класацията на голаджиите.

Извън групата на „Локо“ днес ще е Даниел-Виктор Кънчев заради картони. Стефан Иванов все още не е напълно възстановен, но се очаква следващата седмица да бъде заедно с останалите. Всички останали са здрави и готови за двубоя, който започва от 18 часа на стадион „Локомотив“.


Ключови думи
Локомотив Северозападна трета лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати