Четвъртък, 20 Юли 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив“ отложи мечтата си за шампионска титла, спечели сребърните медали за втора поредна година

  14.04.2023 20:17
Хандбалният „Локомотив“ отложи мечтата си за шампионска титла, спечели сребърните медали за втора поредна година

„Шумен 61“ е новият-стар шампион в „А“ РХГ при мъжете, след като победи горнооряховския „Локомотив“ и във втория мач от Суперфинала. Мачът се игра в ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново, където домакинстват „локомотивци“. Миналата седмица шампионите от „Шумен 61“ поведоха във финалните плейофи, които се играят до две победи от три мача. След като спечелиха и гостуването си днес, те решиха спора за титлата без да се налага да се играе трети мач.

Отборът на „Шумен“ направи златен дубъл тази година, след като спечели и Купа „България“, която миналата година бе вдигната от „локомотивци“. Това е седма шампионска титла за клуба от Шумен. Горнооряховските „железничари“ трябваше да отложат мечтата си за първа титла с още една година.

Третото място в първенството зае ловешкият „Осъм“, който постигна две победи срещу „Спартак“ (Варна) във финала за бронзовите медали.

Четирите отбори финалисти си поделиха и индивидуалните награди в края на шампионата.

Най-добър вратар е Ивайло Костов от ХК „Шумен 61“, най-добър защитник е Божидар Симеонов от ХК „Локомотив“, най-полезен състезател е Йордан Попов от ХК „Спартак“, а голмайстор стана Преслав Станчев от ХК „Осъм“.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати