Вторник, 11 Юли 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Емил Ангелов спечели бронз за „Локо” от Държавното по свободна борба за юноши

  11.04.2023 15:47
Емил Ангелов спечели бронз за „Локо” от Държавното по свободна борба за юноши

144 състезатели от 37 клуба участваха в Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за юноши (18-20 години) в Бургас. Сред тях бяха и трима представители на КБ „Локомотив” – Горна Оряховица.

В кат. 70 кг Емил Ангелов спечели бронзов медал. Той започна с туш над Айхан Мехмед от Шумен и победа над Димитър Чолаков от „Бургас”. На полуфинала обаче загуби от шампиона в категорията и бронзов медалист от Европейското първенство Иван Стоянов, който нямаше загубена точка до този момент. В схватката за бронзовия медал Емил се справи по категоричен начин, туширайки Иван Кючуков от Сливен.

Съотборниците му Александър Атанасов и Мартин Динев останаха 11-ти в своите категории – 57 и 61 кг.

Много сме доволни от израстването на Емил. Тази година той показва истински хъс и жажда за медали. Той е за първа година в тази възраст и ако запази това темпо и надгражда уменията си, ще постигне още много. Благодарим на екипа на ПГЛПИ „Атанас Буров”, чийто ученик е Емил. Добри партньори са и ПГЕЕ и ПТЖПТ, където учат другите ни двама юноши. Александър и Мартин също се представиха добре, но трябва още да работят в тренировъчната зала. Те трябва да поискат успехите и да извървят пътя, за да ги постигнат, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
Емил Ангелов борба Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати