Сряда, 05 Юли 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Три медала спечелиха борците на „Локомотив” от Международен турнир в Гълъбово

  05.04.2023 13:47
Три медала спечелиха борците на „Локомотив” от Международен турнир в Гълъбово

Един сребърен и два бронзови медала спечелиха състезатели на „Локомотив” от Международния турнир по свободна борба за момчета (7-8 клас) „Злати Динев Ройдев” в Гълъбово. В 19-то издание на турнира участваха 124 борци от 26 отбора от България, както и тимове от Турция, Молдова и Северна Македония.

Горнооряховският „Локомотив” участва със седем състезатели, като за двама това беше и официално преборване за място в националния отбор за Балканското първенство в Серес, Гърция в началото на май.

Йордан Папазов се представи най-добре от „локомотивци” и спечели сребърен медал в кат. 48 кг. В първата си среща той победи Георги Иванов от „Черноморец” (Бургас), след като губеше по точки, но успя да тушира съперника. Последва победа с технически туш над Христо Киряков от Пазарджик, която го прати на финал. В схватката за златото обаче Йордан отстъпи на Мерджан Халили от Северна Македония.

Дениз Ахмедов, който е още във възраст деца, се пробва при по-големите и завоюва бронзов медал. Дениз поведе с 6:2 в първата си среща с Джем Мехмед от Острово, но допусна загуба. Съперникът му стигна финалите и даде на Дениз шанс за репешажите, където „локомотивецът” спечели срещу Христо Стефанов от Пловдив. В схватката за 3-5 място Дениз тушира Мирослав Атанасов от клуб „Илия Павлов” (Велико Търново).

В кат. 75 кг Никола Стоянов започна със схватка с Денислав Стоянов от „Локомотив” (Пловдив), която беше и преборване в категорията за Балканиадата. Никола водеше с 5:2 30 секунди преди края, когато допусна да бъде изтласкан от тепиха и съперникът му обърна резултата до 6:5. Пловдивският „локомотивец” стигна до финала и издърпа Никола Стоянов до репешажа. Там той победи с туш Михаил Маринов от Сливен, а в спора за 3-5 място отново с туш се наложи и над Димитър Николов от „Янчо Патриков ЦСКА”, което му донесе и бронзовия медал.

На крачка от медала остана Петър Мутафов в кат. 68 кг. Петър започна с две убедителни победи над Тихомир Герджиков от Гълъбово с технически туш и с туш над Серхан Невенов от „Левски”. В полуфинала обаче загуби от Венелин Георгиев от „Левски”, а в битката за бронза отстъпи на Никифор Петров от Търговище. Въпреки това той ще е единственият представител на „Локомотив” на Балканското, тъй като си извоюва това право на Републиканското първенство.

Илиян Ангелов в кат. 44 кг имаше шанс за Балканиадата, но загуби преборването с Пламен Стамов от Средец.

В кат. 68 кг Мартин Цонев стана седми, а в кат. 68 кг Ангел Троплев е на десетото място.

Турнирът беше добра проверка за момчетата и то на балканско ниво. За съжаление Никола и Илиян не показаха истинските си възможности и няма да могат да се борят на Балканското първенство, а имат потенциал. Дано да са осъзнали грешките си и да вложат повече отговорност и старание в тренировките, за да могат един ден да защитават цветовете на България на голямо първенство. Доволни сме от израстването на Йордан Папазов, както и от Дениз, който е още в долната възраст, но вече се бори с успех при по-големите. Очакваме от всички повече старание и по-сериозно отношение към тренировките, за да имаме още по-големи успехи, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
борба Локомотив Гълъбово
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати