Петък, 23 Юни 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” (Мездра) пуска свободен вход за дербито с горнооряховските „железничари”

  24.03.2023 14:53
„Локо” (Мездра) пуска свободен вход за дербито с горнооряховските „железничари”

Два „локомотива” излизат в челен сблъсък за първото място в Северозападна трета лига. Мачът между „железничарите” от Мездра и Горна Оряховица е дербито в XX кръг на първенството и победата до голяма степен ще наклони везните към този, който ще се бори за промоция в професионалния футбол. Срещата в Мездра започва в 14:30 часа на 25 март – Благовещение. За кого ще е благата вест феновете могат да видят и в Youtube, както и в канала на „Спортал”. Домакините пускат вход свободен за мача и се надяват на подкрепа от своите привърженици. Мачът ще бъде използван и за благотворителна цел, като феновете са поканени да дарят за лечението на млад мъж от Мездра, нуждаещ се от лечение.

Горнооряховските „локомотивци” спечелиха своето домакинство през есента. Единственият гол в срещата, която първо бе отложена и се изигра в края на октомври, отбеляза Ивайло Тодоров.

В момента две точки делят съперниците във временното класиране. „Железничарите” от Мездра изпуснаха възможността да се утвърдят на първото място, след като спечелиха само точка от „Боруна” в Царева ливада в последния кръг. Преди XX кръг те споделят първото място с „Бдин” с по 49 точки. В същото време горнооряховският „Локомотив” прави много силно пролетно начало и няма мач с по-малко от пет попадения в противниковата врата. Горнооряховчани са с актив от 47 точки и са пределно амбицирани да се намесят в спора за първото място. Всички футболисти са здрави, като се изключи трайно контузените Димитър Костадинов и Стефан Иванов. Тренират много мотивирано и нямат намерение да прекъсват победната си серия, коментираха от клуба.

Другият претендент за лидерската позиция – „Бдин”, гостува по същото време на „Левски”.


Ключови думи
Локомотив Горна Оряховица Мездра
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати