Вторник, 20 Юни 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Петима „локомотивци” се боксират на Държавното за юноши

  21.03.2023 15:56
Петима „локомотивци” се боксират на Държавното за юноши

Петима състезатели на БК „Локомотив”, водени от треньора Борислав Иванов, ще участват в Държавното първенство по бокс за юноши. Повече от 230 боксьори от 54 клуба ще вземат участие в първия кръг на Държавното лично-отборно първенство по бокс за юноши. Шампионатът, който е и турнир за Купата на България, стартира днес в Кърджали и ще се приключи в събота, 25 март.

Интересът към първенството е огромен, като за това свидетелстват и пет от категориите, при които има по над 20 боксьори. Най-оспорвано се очертава да бъде при 66-килограмовите, където са записани 26 таланта, а 25 ще боксират в категория до 57 кг.

Точно в тези категории са и четирима от състезателите на „Локомотив”. Първи на ринга, още днес, излиза Станчо Станев в кат. 66 кг, който в първия кръг ще срещне Георги Ярмазов от София. Останалите му съотборници стартират на 22 март. В същата кат. 66 кг Даниел Пенчев излиза срещу Борислав Вълев от столицата. В кат. 57 кг също има двама „локомотивци” и първите им мачове са на 22 март. Преслав Димитров ще боксира срещу Димитър Ветарски от „Пирин”, а Калин Йорданов излиза срещу Найден Димитров от София. В кат. 54 кг Илия Димитров от „Локо” ще срещне Христо Христов от Хасково.


Ключови думи
бокс Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати