Вторник, 06 Юни 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалистите на „Локо” победиха „Осъм” в мач от XIV кръг на „А“ РХГ

  04.03.2023 22:33
Хандбалистите на „Локо” победиха „Осъм” в мач от XIV кръг на „А“ РХГ

В „ОЗК-Арена” - Бяла „Локомотив” (Горна Оряховица) надигра „Осъм” (Ловеч) в мач от последния кръг на редовния сезон на елитната хандбална група. Още с първия съдийски сигнал се заредиха атаки към двете врати. „Железничарите” бяха по-настоятелни пред гола и по-концентрирани в защита. Бележеха с лекота, а на вратата Стефан Димитров допусна първия гол в средата на полувремето за 11:1. Гостите направиха всичко според възможностите си, за да променят резултата, но успяха само да съкратят разликата до 17:9 в края на полувремето.

След почивката „локомотивци” продължиха да доминират и не позволиха обрат. Хандбалистите на „Осъм” не успяха да се противопоставят и доиграха мача до крайното 28:24.

„Мач без значение и за двата отбора. Важно е, че не подценихме съперника и победихме. Вече до края на сезона нямаме право на грешка. Предстоят ни финалите за купата на България, които ще са в Шумен и плейофите от шампионата, където в първите срещи ще срещнем отбора на „Спартак” (Варна)”, заяви ст. треньорът на „Локо” Йордан Димитров.

Локо: Стефан Димитров, Любен Иванов, Любослав Димитров, Тодор Калчев, Петър Николов, Емилиян Синигеров, Николай Генов, Георги Кръстев, Божидар Симеонов, Кристиян Йорданов, Иван Петков, Михаел Иванов, Георги Аврамов.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати