Неделя, 28 Май 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив“ стартира с победа в Свищов

  25.02.2023 18:59
„Локомотив“ стартира с победа в Свищов

С голове на Янислав Цачев и Димитър Байдаков „Локомотив“ взе победата в първия си мач от пролетния дял на първенството в Северозападна трета лига. Така „локомотивци“ се реваншираха за нелепата загуба в първия кръг от шампионата, когато „студентите“ ги победиха с 1:2 на стадиона в Горна Оряховица.

Домакините от Свищов излязоха с нагласата за коренна промяна след зимната пауза – с нов треньор и значително обновен състав, спечелил пет победи в последните си контроли. Гостите нямаха голям успех в мачовете от подготвителния период, но демонстрираха повече зрялост и тактически умения. Първото полувреме завърши 0:0 след надиграване в средата на терена и пропуски пред двете врати. Веднага след подновяването на играта, „локомотивци“ излязоха напред, след центриране на Ивайло Вълчев и забивка на Янислав Цачев. Няколко минути по-късно Димитър Байдаков превърна в гол отсъдена в полза на отбора му дузпа. Опитите на домакините да променят резултата остана напразен и таза „Локо“ записа първата си пролетна победа.

Мачът бе обявен, че е с рекордна посещаемост за Свищов. Всъщност на стадиона беше голяма агитка на гостите, като близо стотина фенове на „Локо“ подкрепяха своите на стадиона край Дунава. За домакините викаха децата от ДЮШ на „Академик“.

След този кръг „Локо“ се приближи само на две точки от второто място в групата, след като „Бдин“ направи равен с „Янтра“ (Полски Тръмбеш). Първото място е за „Локомотив“ (Мездра), също с 2 точки пред втория.

Всички срещи днес в Северозападна трета лига

ОФК Локомотив (Мездра) - Левски 2007 (Левски)             3:0

Академик (Свищов) - Локомотив (Горна Оряховица)           0:2

Янтра (Полски Тръмбеш) - Бдин 1923 (Видин)                1:1

Павликени (Павликени) - Севлиево (Севлиево)               2:2

Боруна (Царева ливада) - Вихър (Славяново)                4:1

Ювентус 95 (Малчика) - Партизан (Червен бряг)             2:6

Утре играят „Ботев II“ (Враца) и „Локомотив 1927“ (Дряново), както и „Дреновец“ (Дреновец) и „Етър ВТ II“ (Велико Търново).


Ключови думи
Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати