Петък, 26 Май 2023
            
Горна Оряховица Други

Почетен знак на Горна Оряховица получиха спасителите, помагали на пострадалите в Турция

  24.02.2023 13:33
Почетен знак на Горна Оряховица получиха спасителите, помагали на пострадалите в Турция

Седмината герои от сектор „СОД” към РД ПБЗН – Велико Търново, които участваха в издирването на оцелели след разрушителното земетресение в Турция получиха „Почетен знак на Горна Оряховица”. Кметът инж. Добромир Добрев връчи плакет и грамота на всеки един от мъжете, изпълнили 11-дневна мисия в помощ на пострадалите - младши експерт Калин Йорданов, младши експерт Николай Николов, младши експерт Милко Николаев, младши експерт Минчо Минчев, младши инспектор Веселин Гочев, младши инспектор Николай Бонев и младши инспектор Мирослав Маринов. Те са част от международния модул за търсене и спасяване в градска среда /MUSAR/.
Като част от международен модул за спасяване горнооряховчани извадиха изпод разрушенията две жени, мъж и дете в Бесни и Адъяман.

Седмината, които вчера получиха награда от президента, а по-рано днес бяха и при областния управител, разказаха за своята мисия и огромната трагедия на хората, загубили близки и домове. На срещата в Гербовата зала присъстваха и заместник-кметът Григор Минков и началникът на сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН - Велико Търново Стефан Личев.

Всички се сещаме за вас, когато стане трагедия и помощта ви е нужна. Смятам, че служби като вашата трябва да бъдат подсигурени с техника и с всичко необходимо. За съжаление базата ви  далеч не предоставя необходимите условия и аз призовавам държавата да се погрижи. Това, което Общината може да направи, го правим, но трябва и държавата да си влезе в ролята, каза инж. Добромир Добрев в разговора си със спасителите.


Ключови думи
спасители кмет Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати