Събота, 20 Май 2023
            
Горна Оряховица Избори 2 април 2023 г. Политика

БСП в Горна Оряховица номинира Огнян Стоянов и Габриела Шилкова за листата, водачът ще се разбере на 24 февруари

  18.02.2023 09:13
БСП в Горна Оряховица номинира Огнян Стоянов и Габриела Шилкова за листата, водачът ще се разбере на 24 февруари

Общинската конференция на БСП номинира председателя и зам. председателя на местната организация за кандидат-депутати в 49-то Народно събрание. Листата на социалистите ще се подрежда на 22 февруари на Областен съвет. На 24 февруари пък е Националният съвет, който ще определи водачите, представителите на коалиционните партньори и ще утвърди листите.

Огнян Стоянов и Габриела Шилкова са единствените номинации, направени в партийните организации и бяха утвърдени единодушно от Общинската конференция, в която участваха 63 делегати.

Това са достойни кандидати, млади, но вече с много опит. Разпознаваеми са не само в БСП, но и в областта, тъй като бяха успешни зам. областни управители в предишните години. Надявам се, че всички ще се обедините около тях и ще ги подкрепите, за да направим едно достойно представяне, одобри избора на горнооряховските социалисти областният председател на БСП Мариана Бояджиева. Тя не скри, че партията се намира в изключително трудна ситуация и буквално е изправена до стената и няма накъде да отстъпва повече. Само за десет години в област Велико Търново, в която социалистите стоят сравнително добре, гласовете за БСП са намалели близо четири пъти. Не можем да си позволим да отстъпваме повече, затова да загърбим вътрешните си противоречия и да работим за връщане на позициите, апелира Бояджиева.

Противоречията ни с националното ръководство няма да се решат сега, нека ги оставим настрана и да работим за себе си. Нашата цел е да съхраним организацията и да сме силни за местните избори. Около тази теза, огласена от ветерана Антон Паричев, се обедини конференцията, гласувайки своите кандидати за листата на БСП.

Много мислих за тази номинация, но в крайна сметка реших, че един председател на организация не може да си избира кога да се включи в листа и кога не. Лесно е, когато партията е силна, когато е в криза обаче напред трябва да излязат лидерите, коментира Огнян Стоянов. За разлика от конгреса, където разединението доминираше, тук се чувствам спокойна. Това е нашият дом, нашата организация, тук сме силни и ние ще направим всичко, за да запазим нашето единство, каза Габриела Шилкова.

За разлика от предишни години, конференцията не направи свое предложение за водач на листата. Всички се съгласиха, че в този момент това е напълно излишно и само се надяват да им пратят някой, който да е обединител за общинските структури. Засега дори слухове почти няма за евентуалния водач. Единственото име, дочуто в кулоарите на конгреса е на Стоян Мирчев – син на проф. Михаил Мирчев и депутат в няколко Народни събрания. Местните социалисти ще научат кой ще ги води на 24 февруари, когато НС трябва да определи всички водачи.


Ключови думи
БСП Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати