Неделя, 20 Nov 2022
            
Избори 2 октомври 2022 Политика

БСП подреди листата си: Явор Божанков е водач, Михаил Михалев е втори, Лидия Прокопова - трета

  21.08.2022 12:11
БСП подреди листата си: Явор Божанков е водач, Михаил Михалев е втори, Лидия Прокопова - трета

Областният съвет на БСП подреди партийните номинации в листата си за 4-ти многомандатен избирателен район. След като водачът Явор Божанков беше определен с решение на Националния съвет, социалистите от областта гласуваха тайно за разпределение на останалите места.

Най-голямо доверие в Областния съвет на партията получи общинският председател на БСП в старата столица Михаил Михалев. Именно той ще заеме второто място в листата и заедно с Явор Божанков ще се бори за доверието на избирателите и постигане на по-високи резултати. Михалев получи най-много номинации и от основните партийни организации. Към момента той е общински съветник, а от години работи като журналист, учител и експерт по връзки с обществеността.

Третото място беше определено за педагога и настоящ експерт в Регионалното управление на образованието Лидия Прокопова. Тя е бивш общински съветник, а в момента оглавява областните структури на жените социалистки и Българския антифашистки съюз.

На шесто място в листата ще бъде младият Георги Димитров от Лясковец. Той е общински съветник и синдикален лидер. Седмата позиция е за общинският председател на Младежкото обединение на БСП във Велико Търново Жулиета Войнова, а на осма позиция ще бъде колегата й от Павликени Николай Димитров. Десетото място  беше определено за учителката от Американския колеж Десислава Симеонова, а на 11 място Областният съвет постави председателят на БСП в Горна Оряховица Огнян Стоянов. Доскоро той заемаше поста и на заместник областен управител. Към листата вероятно ще бъде включена и Мирослава Ганчева, която работи в Комплексния онкологичен център.

Четвърто, пето, девето, дванадесето, тринадесето, четиринадесето, петнадесето и шестнадесето място са определени за гражданска квота и коалиционни партньори. Затова кой ще попълни листата предстои да стане ясно до дни. Подреждането трябва да бъде утвърдено и с решение на Националния съвет на партията.

 


Ключови думи
БСП листа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати