Вторник, 23 Май 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Цветелина Цонева спечели сребро за „Локомотив” от Държавното по борба

  21.02.2023 13:54
Цветелина Цонева спечели сребро за „Локомотив” от Държавното по борба

Цветелина Цонева от СКБ „Локомотив” спечели сребърен медал от Държавното лично първенство по борба за момичета и кадетки, което се проведе в Стара Загора този уикенд.

Състезателката на „Локо” започна с туш над Ванеса Костадинова от „Черноморец” (Бургас) своето участие в надпреварата в кат. 49 кг при кадетките. Във втория кръг племеницата на треньора Пламен Дончев победи с 11:2 Мария Чолакова от „Бургас” (Бургас). Последва и убедителна победа в полуфинала, където Цветелина водеше с 18:7 срещу Петя Стойкова от „Миньор” (Перник) и завърши срещата с туш. Във финала горнооряховчанката поведе на Теодора Арнаудова от „Черноморец” и спечели първата част. В началото на втората обаче тръгна за любимата си хватка „поясно хвърляне”, но допусна да бъде затисната от съперничката и трябваше да се задоволи със сребърния медал.

Заедно с държавното първенство Българската федерация по борба за първи път организира национален турнир за момичета 4-5 клас. В преборванията участваха три състезателки на „Локомотив”. Анелия Ангелова е със сребърен медал в кат. 36 кг, след като отстъпи на Иванина Иванова от Елхово. В кат. 37 кг Тияна Николова е втора след загуба от Катрин Григорова от Враца. Зара Николова е на трето място в кат. 51 кг.

Голяма радост е за нас, че Тияна и Зара направиха дебют на национално състезание. От тук насетне очакваме да са още по-сериозни и отговорни в подготовката, което ще им отвори пътя към успехите в спорта. Анелия и Цветелина могат повече, но им трябват повече тренировки и себераздаване в залата. Като цяло сме доволни от всички и виждаме бъдеще в тях. В залата тренират и още момичета и се надяваме и те да се престрашат и да участват в състезания, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
борба Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати