Събота, 27 Май 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив“ подновява първенството с трудно гостуване в Свищов

  24.02.2023 09:48
„Локомотив“ подновява първенството с трудно гостуване в Свищов

Първенството на Северозападна трета лига се подновява на 25 февруари, а „Локомотив“ има трудна задача с гостуване в Свищов. „Академик“ поднесе изненада в първия мач между двата отбора при откриването на новото първенство и спечели с 1:0 в Горна Оряховица. „Студентите“ стартираха силно, но впоследствие загубиха инерция и завършиха на 10-то място във временното класиране с 18 точки от 5 победи, три равни и 7 загуби. При „Локомотив“ нещата тръгнаха трудно, но впоследствие отборът дръпна и зае третото място в таблицата преди паузата с 35 точки от 11 победи, 2 равенства и 2 загуби.

Временното класиране обаче не означава, че предстои леко гостуване за „железничарите“. Напротив, чака ни много тежък мач. „Академик“ е с нов треньор, привлякоха 4-5 добри футболисти през зимата и са много сериозен отбор. Така че ще ни е трудно и призовавам феновете да ни подкрепят, коментира старши треньорът на „Локо“ Лъчезар Русев преди първия мач за пролетта.

Роман Тафраджиев, който е работил в ДЮШ на ЦСКА, е новият треньор на „Академик“. Той привлече нови футболисти по всички линии в отбора. Подготовката на „студентите“ изглежда доста добра, ако се съди по това, че те спечелиха пет от шестте си контроли, а една завършиха наравно.

В същото време „Локомотив“ ще разчита почти изцяло на състава, с който игра есента. Единственият напуснал е Милен Савов, който отиде в „Добруджа“. Лъчезар Русев взе двама нови играчи – вратаря Венцислав Димитров от „Севлиево“ и нападателя Димитър Костадинов от „Академик“. Отборът изигра шест контроли. Загуби четири и то все с по 1:2 - като гост от „Спартак“ във Варна и „Лудогорец 3“ в Разград, „Литекс“ и от „Спортинг Рошиори“ в побратимения румънски град Рошиори де Веде. С „Челноломец“ (Попово) направи 2:2 на терена в Долна Оряховица и едва в последния си мач „железничарите“ се развихриха и победиха с 4:1 „Павликени“. Този мач обаче струва скъпо заради двете неприятни контузии на Димитър Костадинов и Александър Узунов. Костадинов е със счупена ключица и претърпя операция в Плевен. Възстановяването му ще отнеме поне два месеца. Узунов е със счупен нос, но той вече участва в тренировките и ще се върне бързо в игра.

Резултатите от контролните мачове нямат значение. Направихме добра подготовка и отборът е в добра кондиция. Готови сме за първенството, което ще бъде много трудно и оспорвано. Следваме нашата цел и преследваме класиране в челото, както и колкото се може по-напред в Аматьорската лига. Още в първия мач ще имаме сериозно препятствие срещу силен отбор. Надявам се и феновете да ни помогнат, като ни подкрепят, коментира Лъчезар Русев.

Фен клубът организира транспорт за желаещите да подкрепят отбора в Свищов. Сборният пункт е пред Съда в 12 часа на 25 февруари. Срещата започва в 14:30 часа.


Ключови думи
Локомотив Академик
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати