Вторник, 20 Юни 2023
            
Горна Оряховица Други

Аварията е отстранена, до сутринта вода ще има в цяла Горна Оряховица

  21.03.2023 19:54
Аварията е отстранена, до сутринта вода ще има в цяла Горна Оряховица

Аварията, заради която над 20 селища в три общини останаха на сух режим днес, е отстранена. Започва пълненето на тръбите и резервоарите, но това ще става бавно, за да не се предизвика нова авария.

Ако всичко върви нормално, до сутринта вода ще има в целия град, а поетапно и във всички селища, надяват се зам. управителят на ВиК „Йовковци“ Росен Трифонов и шефът на горнооряховското звено Никола Дамянов. Двамата са на мястото на аварията заедно с работниците, които се мъчат с проблема вече над 10 часа. Пробивът е забелязан още сутринта, но доста време е отнело докато се локализира точното място. Близо е до сградата на ВиК в Лясковец, но на много неудобен терен и е трябвало да се проправя път, за да може да се стигне до шахтата. Спукана е корозирала тръба, до която също се стига трудно. В момента приключва заваряването и започва бавно водоподаване, разказа кметът инж. Добромир Добрев, който беше на мястото на аварията тази вечер.

Хората около Болницата и под Градската градина няма и да усетят, че сме спирали водата. Проблем е за високите части на града, най-вече в квартал „Пролет“. Но ще пускаме водата бавно, за да няма вторични аварии, обясни инж. Дамянов.

Колкото и да са предпазливи сега, практиката показва, че на следващия или на по-следващия ден след голяма авария, започват да гърмят тръбите от градската мрежа. С толкова амортизирани тръби, няма как да е друго. Привличането на средства за обновяване на ВиК сектора ни е приоритет №1. Предстои ни среща с ръководството на дружеството, за да обсъдим тяхната инвестиционна програма и мястото на Горна Оряховица в нея, коментира кметът инж. Добромир Добрев.


Ключови думи
авария ВиК Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати