Четвъртък, 15 Юни 2023
            
Горна Оряховица Други

С две нови книги и много гости посрещна 80-та си годишнина Стефка Токмакчиева

  16.03.2023 14:01
С две нови книги и много гости посрещна 80-та си годишнина Стефка Токмакчиева

Благодаря ви, че изпълнихте с топлота моя празник. Бъдете добри и правете добро и помнете, че човек е богат не с това, което е взел, а с това, което е дал. Обичам ви и вие се обичайте, каза Стефка Токмакчиева на своите гости, дошли в Художествена галерия „Недялко Каранешев” за нейния празник.

8 десетилетия изпълни Стефка Токмакчиева в началото на седмицата - живот, пълен с радости, болки и понякога урагани по собствените й думи. За празника тя си подари две нови книги – лирическата изповед „Нека има доброта” и „Наслада и поука” – стихове за малки и големи деца, вдъхновени на първо място от петте й правнучета, но и от многото срещи в детски градини и училища. Новите стихосбирки бяха представени на музикално-литературна вечер в Галерията, уважена от многото приятели на Стефка Токмакчиева, с които се срещнала покрай многобройните си занимания.

Цветя и подаръци отрупаха рожденичката, а първото официално приветствие поднесе зам. кметът Григор Минков, който пожела още стихове, още цветя и много години живот. От името на НЧ „Напредък 1869” Ваня Недева подари кукла, изработена от Мария Робева, и приветствен адрес от всички читалищни колективи. Председателят на Литературен клуб „Асен Разветников” Галина Москова приветства дългогодишния член на клуба Стефка Токмакчиева, а малко по-късно поздравът стана музикален с песента на дует „Тюркоаз”. Павлинка Николова благодари за отдадеността и добротата от името на Българския антифашистки съюз, а Огнян Стоянов подари цвете от БСП. Двата пенсионерски клуба в града ПК „Филип Тотю” и ПК „Елена Грънчарова” поздравиха с песни, а между поздравите Стефка и Милко Станеви се редуваха да четат от двете книги на юбилярката. Към музикалните поздравления се присъединиха Георги Димитров от вокална група „Георги Измирлиев” и Стефан Митев с авторска песен за красивата жена. Специално от Варна за вечерта дойде бившата председателка на литературния клуб Дора Ефтимова, за да прочете специален стих за Стефка Токмакчиева. Водеща на събитието беше Янка Кабакчиева.

След официалните поздрави приятели и близки се наредиха за автографи и за да кажат лично „благодаря за добротата и скромността” на Стефка Токмакчиева. На многая лета!

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Стефка Токмакчиева Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати