Сряда, 28 Юни 2023
            
Горна Оряховица Спорт

17 медала спечелиха борците на „Локо” през уикенда, Дениз Ахмедов добави и две купи

  29.03.2023 15:31
17 медала спечелиха борците на „Локо” през уикенда, Дениз Ахмедов добави и две купи

В три турнира участваха в събота и неделя борците на „Локомотив”. Равносметката е не само добра проверка на моментното състояние, но и 17 медала и две купи.

Велико Търново бе домакин на турнир „Освободители”, от който борците на „Локо” си тръгнаха с по три златни, сребърни и бронзови медали.

В кат. 27 кг при подготвителна група, родени 2015 г. Йордан Миланов спечели златото, след две победи над връстници от Велико Търново и Бургас.

Денислав Сахатчиев продължава втора седмица да трупа златни медали и е първи в кат. 42 кг при деца, родени 2012/2013 г. Денислав постигна три убедителни победи с туш над двама съперници от Велико Търново и над своя съотборник Христо Христов, който пък стана трети в категорията.

Дениз Ахмедов се върна там, където му е мястото – на първото място. Той спечели златото в кат. 42 кг за деца, родени 2010/2011 г. Дениз направи четири победи над състезатели от Пазарджик, Велико Търново, Любимец и Бургас. По пътя си към титлата той не даде и точка на своите противници и заслужи купата за най-резултатен състезател на турнира.

В кат 26 кг на подготвителна група, родени 2014 г. Емануил Захариев спечели второто място, а Станислав Кирилов е с бронза.

Момчил Драганов е сребърен медалист в кат. 25 кг в подготвителна група, родени 2015 г.

В група, родени 2014 г., кат. 28 кг Николай Геранлиев е с бронзов медал.

При деца, родени 2010/2011 г., кат. 53 кг, Александър Чакалов стигна до финала с две хубави победи и там водеше 30 секунди преди края, когато допусна грешка и остана със среброто.

По същото време в събота, 25 март, четирима от по-големите „локомотивци” участваха в изключително силен международен турнир на името на Динко Петров в Стара Загора. Участваха 203 състезатели – момчета и кадети, от пет държави – България, Турция, Косово, Северна Македония и САЩ.

При кадетите в кат. 60 кг Никола Сърнев остана на крачка от медала, след като загуби от шампиона, победи състезател от Караманци в репешажите, но последва нова загуба за третото място.

В кат. 48 кг при момчетата Йордан Папазов стана седми, след като записа победа и загуба срещу борци от САЩ. В същата възраст, но в кат. 52 кг, девето място зае Мартин Цонев с победа над състезател на Хасково и загуби от шампиона от Косово и от турски борец на репешажите.

Мартин Георгиев остана извън десетката в своята кат. 71 кг при кадетите.

На следващия ден осем състезатели на „Локомотив” участваха и в турнира за празника на Елхово и спечелиха осем медала плюс купа.

В кат. 23 кг при подготвителната група Момчил Драганов изненадващо загуби в първата си среща, но после се амбицира и с три последователни туша стигна до златото в категорията, където преборването беше всеки срещу всеки.

Дениз Ахмедов спечели втори златен медал в рамките на два дни в кат. 42 кг деца. Той започна с три победи над съперници от Средец и Партизани, преди да се изправи в полуфинала срещу Емре Мюмюнов от Созопол, който му отне титлата на държавното първенство преди две седмици. Този път Дениз беше концентриран и безапелационен – 9:0 срещу държавния шампион. Във финала той срещна още един шампион от държавното – Георги Пантелеев от Средец, който държи титлата в кат. 38 кг. Но и той трябваше да отстъпи пред „локомотивеца”. В крайна сметка освен златото Дениз Ахмедов заслужи и купата за най-техничен състезател на турнира. Купата му бе връчена от кмета на Община Елхово Петър Киров. Медалите във всички категории пък връчваше бронзовият медалист от Европейско първенство за мъже и носител на Златния пояс на Дан Колов Иван Джорев.

Анелия Ангелова и Тиана Николова спечелиха съответно сребърен и бронзов медал в кат. 36 кг при момичетата.

При момчетата в кат. 48 кг Илиан Ангелов остана втори. Борил Генчев в кат. 37 кг при деца и Александър Чакалов в кат. 53 кг, както и Димитър Караиванов в кат. 52 кг при кадетите станаха бронзови медалисти.

Станаха много добри състезания, които са отлични контроли за сверка на часовника и възможност за трупане на опит. Доволни сме от всички, че се раздадоха. Има какво още да се желае, но с повече работа в залата, ще се получат и още по-добри резултати, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
борба Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати