Понеделник, 26 Юни 2023
            
Горна Оряховица Други

Младите театрали на СУ „Георги Измирлиев“ канят на своята първа премиера

  27.03.2023 21:13
Младите театрали на СУ „Георги Измирлиев“ канят на своята първа премиера

Завесата се вдига и младите театрали от клуб „Светлина“ на СУ „Георги Измирлиев“ за първи път ще застанат пред пълен с публика салон, представяйки своя спектакъл „Нишки“. 16 момичета и момчета от 6 и 7 клас са увлечени от своята учителка по литература Йорданка Кушева и навлизат в тайните на театралното изкуство. Те работят вече няколко месеца, а какво се е получило ще видим на 29 март, когато е премиерата.

Клуб „Светлина“ е създаден в началото на октомври миналата година като една от дейностите на Гимназията по Национална програма „Заедно в изкуството и спорта“. Пиесата, която поставят, е написана специално за първия театрален сезон на трупата от Йорданка Кушева. Историята върви в две времеви плоскости, а нишките, които свързват живота на родители и техните деца в едно съвременно семейство с миналото, са вдъхновени от Паисий и стиховете на Ботев и Вазов. Посланието към зрителя е да знае и пази историята и българското, но е поднесено по модерен начин и с помощта на съвременните технологии. Сценичният разказ се редува с мултимедия, за която сцените са заснети предварително с помощта на режисьора Искра Иванова и фотографа Явор Калоянов.

Спектакълът е одобрен за участие във финалите на Международния фестивал „Славянски звън“ и ще бъде представен на 5 април в Двора на кирилицата. Там ще го оценява международно жури, но преди това младите театрали се вълнуват от оценката, която ще получат от своите близки и гостите на премиерата в училище.

С много празнично вълнение каним колеги, родители, приятели на младите театрали и съпричастни към изкуството. Елате на 29 март от 18 часа в конферентната зала на Гимназията, за да получите от нашата позитивна енергия и да се насладите на уникалните ентусиазирани изпълнители, канят от клуб „Светлина“.


Ключови думи
театър СУ "Георги Измирлиев" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати