Понеделник, 26 Юни 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Започна ремонтът на залата по акробатика в Горна Оряховица

  27.03.2023 12:06
Започна ремонтът на залата по акробатика в Горна Оряховица

С церемония „Първа копка” започна ремонтът на залата по акробатика, който се финансира с близо 2 милиона лева от Министерството на спорта.

Чакаме този ден от много години. Още през 2016 г. направихме проект за реконструкция на залата и от тогава търсим финансиране. Щастлив съм, че Министерството на спорта стана наш партньор в тези усилия, каза кметът инж. Добромир Добрев по време на церемонията. Това е емблематична сграда не само за горнооряховския спорт, но и за акробатиката в България. Тук са се създавали шампиони, които са прославяли града и страната по европейски и световни първенства. Вярвам се, че когато се върнете в обновената си сграда, вие ще продължите тази традиция и ще се радваме на нови шампиони, обърна се инж. Добрев към ръководителите на клубовете по спортна акробатика и таекуондо, които ползват залата. Надявам се да няма затруднения при работата ви и още в края на годината да прережем лентата на едно обновено и модерно съоръжение, пожела кметът на строителите.

На церемонията присъстваха още зам. кметовете Деница Коева, Николай Георгиев и Григор Минков, шефката на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” инж. Петя Богданова, представители на фирмата, която ще извърши ремонта и на строителния надзор.

Изпълнител на обекта е „Еврострой – ВТ“ ООД. Надзорът ще се осъществява от „Макрисия“ ЕООД.

Строителните работи ще продължат до края на годината, като през това време клубовете ще тренират в училищни зали. Трите клуба по акробатика ще работят в залата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, а таекуондото в салона на ПГЕЕ „Ломоносов”.

Проектът предвижда цялостен ремонт на сградата, внедряван е на мерки за енергийна ефективност, осъвременяване на ВиК инсталациите и системите за отопление, вентилация и климатизация. Предвижда ес обособяване на котелно помещение на първия етаж, което ще обезпечи отоплението. След ремонта сградата ще е газифицирана и енергийно ефективна, благодарение на фотосоларна инсталация на покрива, подмяна на дограмата и цялостното й саниране.

Проектът предвижда също и цялостно обновяване на санитарните помещения и съблекалните, както и на парната инсталация. Старите чугунени радиатори ще се демонтира ти и ще бъдат заменени с нови алуминиеви.

В залата по акробатика ще се монтира окачен таван, над който ще минава новата инсталация за вентилация и климатизация, а вратите и дограмата ще се подменят с нови алуминиеви. Ще се демонтира старата подова настилка и ще се монтира нова, ще се подмени ел. обзавеждането на сградата и ще се монтират нови осветителни тела.

В проекта е заложена доставка и монтаж на нов тангентор за рехабилитация и отмора на спортуващите. Предвижда се също и ремонт на плоския покрив с полагане на хидро и топлоизолация, както и цялостно топлоизолиране на фасадните стени. На югозападната страна на сградата ще се монтира климатична инсталация.

Общата сума за ремонт на обекта е 1 966 514, 28 лв. Финансирането е осигурено от Министерството на младежта и спорта.

 


Ключови думи
зала по акробатика Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати