Сряда, 09 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Британски футбол ще се играе на стадион „Локомотив”

  10.05.2023 16:44
Британски футбол ще се играе на стадион „Локомотив”

Международен футболен турнир за купата на кмета ще бъде част от празничните прояви в Горна Оряховица в края на май. Участие ще вземат два български „локомотива” – от Горна Оряховица и Дряново. Те ще имат възможност да направят проверка с отбор от родината на футбола, като съперници ще им бъдат връстници от Ротърфийлд – градче до Рединг.

Британските младежи всъщност идват за втори път в България и то в Горна Оряховица. През 2019 г. те гостуваха през лятната си ваканция и докато почиваха направиха няколко срещи с „Локомотив” и юноши на Павликени. Същите момчета, но вече пораснали и на път да се разделят с училище и футболния си отбор, решили да повторят визитата, от която имат много добри спомени. Връзката с „Локомотив” и тогава, и сега е треньорът в школата на „железничарите” Тодор Баланов.

Тристранният турнир за юноши младша възраст (родени 2006/2007 година) ще бъде на представителния стадион на „Локомотив” от 28 до 30 май. Домакините ще участват с юношите младша, водени сега от Илия Пендов, които са гръбнак и на „Локомотив 2”.

Откриването е в 17 часа на 28 май с участието на мажоретен състав „Българче” към ОУ „Иван Вазов” и формация от студио „Раховче” към НЧ „Братя Грънчарови”.

Първата среща започва от 18:30 часа и това ще е железничарското дерби между домакините и адашите от Дряново.

На 29 май, отново от 18:30 часа, играят „Локо” (Дряново) и „Ротърфийлд”.

Последната среща е между домакините и гостите от Британия – на 30 май от 18:30 часа.

Веднага след това е награждаването и закриването на турнира.


Ключови думи
Ротърфийлд британски футбол Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати