Петък, 04 Авг 2023
            
Горна Оряховица Други

Второ място от Beauty Art International festival завоюва с екстремния си маникюр Вероника Михалева от Горна Оряховица

  05.05.2023 14:06
Второ място от Beauty Art International festival завоюва с екстремния си маникюр Вероника Михалева от Горна Оряховица

Между 7000 с 8000 маникюра е направила през последните три години Вероника Михалева - Валачева от Горна Оряховица, преди да се осмели да участва в своето първо голямо състезание. И успехът идва веднага с втора награда от Beauty Art International festival – международна надпревара в София с десетки участници от 24 страни. Вероника печели с екстремни форми на маникюр, каквито и самата тя носи.

Когато видят млада жена с 8-сантимертов маникюр, хората обикновено отсъждат „Кифла, която нищо не побутва”. В действителност Вероника работи непрекъснато - и то с ръцете си, отглежда малко дете, а извън работата си най-обича да готви, особено да меси пити, и да… боядисва. Съвсем не е шега, стените на салона си е боядисала сама, така че всеки може да се увери, че има талант и за това.

Всичко е въпрос до свикване, въобще не ми пречат и смятам, че се оправям доста добре, смее се Вероника на въпроса как се справя с този маникюр. Всеки човек трябва да има свой собствен стил, с който да се чувства спокоен. Косата, ноктите, салонът, къщата ми изглеждат по един начин. Това съм аз. Може би съм по-смела, избирайки да е нещо, което се забелязва, което е различно. Но важното е човек да намери себе си и да се чувства добре, казва Вероника, която има червена коса и наистина екстремен маникюр.

Тя е собственик на студио за красота „Вероника” на ул. „Отец Паисий” 45 в Горна Оряховица (под светофара, срещу „Дълбок зимник”). В салона работят три момичета, които са направили перфектен отбор, предлагащ почти всичко за разкрасяването на жената – маникюр, педикюр, фризьорски и козметични услуги, масаж. Плюс курсове за обучение по маникюр и фризьорство.

Разбираме се много добре и се допълваме. Можем да си кажем всичко в очите без да се караме и без приказки зад гърба. Вероника ни е пример. Тя е най-себераздаващият се, всеотдаен и амбициозен човек в работата си и в същото време един много добър човек и приятел, казват за Вероника колегите й. Освен подкрепата на хората, с които работи, тя има и сигурната опора на съпруга си Михаил Валачев. Той е до нея за всяко начинание, разбира я и подкрепя всички малки лудости, с които тя прави живота им по-цветен.

Всичко при Вероника започнало от собствения й маникюр. Искала да е по-екстравагантен и започнала да се учи върху себе си. Малко по малко започнала да отделя повече време за хобито си. Завършила курсове, сертифицирана е от Star Nails и „Дълголетие”, а преди три години отворила и свой салон. Преди да избере да прави свой бизнес, 31-годишната жена е завършила „Предучилщна и начална училищна педагогика” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и има магистърска степен по „Социални дейности”. Впоследствие към уменията си прибавила и фризьорство. Сега вече има II степен като маникюрист и фризьор, което й дава право да преподава и да води курсове.

Като дете обичах да рисувам, но не съм си мислела, че ще рисувам върху нокти. После интересът към изкуството стана хоби, а след това и професия. И в тази професия открих себе си. Тук си почивам, защото съм спокойна и ми харесва какво правя, споделя Вероника. В салоните за красота работата е не толкова физически натоварваща, колкото психически уморителна. Все пак идват много хора и всички споделят своите истории. Понякога трябва да си психолог, но най-малкото е, че трябва да умееш да изслушваш. И, разбира се, трябва да си много дискретен. Всичко, което се казва на маникюриста или фризьора, си остава между двама души, които си имат доверие. Затова и жените сменят мъжете си, но не и маникюристката, смеят се клиенти в салона за красота.

Спокойствието и увереността идват след много, много учене и работа. Вероника постоянно участва в семинари, надграждащи обучения, експериментира и мисли за работата си. С времето и доволните клиенти идва и самочувствието да покаже какво може и в състезание. Това че още първото й участие завършва с награда, е радост, но и стимул да усъвършенства себе си и да работи още, и още.

Техниките, а и модата в маникюра също се променят бързо. Трябва непрекъснато да се учат нови неща и на мен това ми харесва. Преди години беше актуално да се прави декорация на всеки нокът и да има много блясък. Сега тенденцията е към по-изчистен и класически маникюр. Но има значение и от сезона – през лятото например се носят повече неонови цветове. Моят съвет е всяка дама да открие първо своя стил и след това да съобрази с него и маникюра си, а същото е и за прическата. Не подражавайте, а намерете това, което ще ви кара да се чувствате уверена и добре в кожата си, съветва Вероника Михалева.


Ключови думи
Вероника Мипалева - Валачева маникюр Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати