Неделя, 30 Юли 2023
            
Горна Оряховица Култура

Второто Гран При на „Танцуваща въртележка“ замина за Варна с Балетна школа „Реверанс“

  30.04.2023 20:01
Второто Гран При на „Танцуваща въртележка“ замина за Варна с Балетна школа „Реверанс“

Петият национален фестивал „Танцова въртележка“ завърши с надпреварата в трета и четвърта възрастова група и връчването на второто Гран при. След като вчера Virginia Ballet към Младежки дом – Велико Търново взе голямата награда за първа и втора възрастова група, днес призът е за Балетна школа „Реверанс“ от Варна. Купата бе връчена от зам. кмета Григор Минков, който закри петото издание на конкурса, събрал на сцената на НЧ „Напредък 1869“ близо 700 млади изпълнители от цялата страна. Радостта, която изпитвате е заразителна. Продължавайте да се трудите и да постигате още по-големи успехи. Танцът е радост, танцът обединява. Заразявайте още млади хора с вашето изкуство, пожела Григор Минков на ръководители и танцьори, изпълнили салона на Читалището.

В продължение на три дни сцената на НЧ „Напредък“ бе арена за танцова надпревара, в която се включиха стотици деца и младежи от над 20 школи. Изпълненията им бяха оценявани от жури с председател доц. Д-р Анна Пампулова и колегите й Надежда Дичева и Петър Петърчев. Бяха раздадени десетки награди, но най-големите – двете Гран При са за най-достойните - Virginia Ballet от Велико Търново и Балетна школа „Реверанс“ от Варна.

В последния ден награждаването започна с победителите в III възрастова група – групи и формации от 12 до 15 години.

В двата раздела за класически балет първите места са за Школа за класически танци към ЦПЛР – ОДК Шумен за групи и Virginia Ballet за формации.

Домакините от Балет „Калина“ към НЧ „Напредък“ – Горна Оряховица спечелиха първото място в раздел Съвременни танци група с „Крилете на Икар“. При формациите в същата категория първото място поделено на три. Спечелиха Dance studio Barbie към Военен клуб Сливен, Танцова школа „Рали“ към Военен клуб Велико Търново и Балет „Калина“ – Горна Оряховица.

Танцова школа „Рали“ спечели първото място и за група в характерни танци, а Virginia Ballet отново е с първото място при формациите и в този стил.

При най-големите в IV възрастова група – над 16 години Балетна формация „Търговище“ към Център за младежки дейности и инициативи – Търговище спечели първите места за група и формация в раздел Класически балет.

При групите в раздел Съвременни танци първи са Сдружение „Спортен клуб РОНА“ от Хасково, а първото място за формации в този стил спечели Спортен клуб по танци ,,Златните момичета” от Свиленград.

„Златните момичета“ спечелиха първото място и за групи в характерни танци, а за формации златото е при Студио за съвременни танци „Палитра“ от Добрич. Ако имаше надпревара за най-емоционални фенове и най-мощна подкрепа, тя щеше да е за феновете на „Палитра“.

Голямата награда за представянето в двете възрастови групи журито присъди на Балетна школа „Реверанс“ от Варна.


Ключови думи
Танцуваща въртележка Напредък Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати