Неделя, 23 Юли 2023
            
Горна Оряховица Светски

Веско Ешкенази включи Горна Оряховица в лятното си турне

  23.04.2023 17:22
Веско Ешкенази включи Горна Оряховица в лятното си турне

Веско Ешкенази и Плевенската филхармония ще поведат горнооряховските меломани в света на музиката на 4 септември. Засега Горна Оряховица е последната спирка от тазгодишното турне на световноизвестния цигулар и Филхармонията от Плевен, която тази година празнува 70-та годишнина.

Концертът „В света на музиката” вече бе представен в Зала „България” в столицата и интересът предизвика втора дата през август. Започна и турне в страната, което включва концерт в село Дебнево, където бе заснет видеоклип към инструметала „Dance on the River“, част от програмата на „В света на музиката“. Музиката е написана от Вероника Тодорова, която е солист в програмата със своя акордеон. Аранжиментът е на Георги Милтиядов – диригент на Плевенската филхармония.

„В света на музиката” включва произведения както от класическата оркестрова палитра, така и заглавия от популярната музика в аранжимент за симфоничен оркестър и солисти. Публиката може да се наслади на творби от Йохан Себастиан Бах, Антонио Вивалди, Волфганг Амадеус Моцарт, Арам Хачатурян, Петко Стайнов, Ренцо Руджери, Астор Пиацола, Енио Мориконе, Джон Уилямс, Майкъл Джексън, „Куин“ и др.

Домакин на концерта в Горна Оряховица е НЧ „Напредък 1869” на 4 септември от 19 часа. Билетите вече са в продажба, а до 30 април се предлагат 100 билета на промоцена.

В НЧ „Напредък 1869” ще свири и легендарната рок група „Диана експрес”. Първите 100 билета също са с отстъпка.

Междувременно вече се планират концерти и за обновения Летен театър. Георги Христов ще е първият след двата концерта за откриването на Веселин Маринов и „Българе”. Той ще пее пред горнооряховчани на 31 май.


Ключови думи
Веско Ешкенази лятно турне Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати