Сряда, 19 Юли 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Армрестлингът се завръща в родния си град, Горна Оряховица е домакин на национален шампионат

  19.04.2023 10:33
Армрестлингът се завръща в родния си град, Горна Оряховица е домакин на национален шампионат

Армрестлингът се завръща в Горна Оряховица, откъдето тръгва спортът в България, с национален шампионат. Състезанието се организира от учредената миналата година Българска армрестлинг федерация, чийто президент е горнооряховската легенда в спорта Цветан Гашевски. Главен организатор на шампионата е един от най-успешните състезатели на горнооряховския „Локомотив 96” и националния отбор на България Пламен Димитров, който успя да съхрани клуба и след скандалния разрив с федерацията на Асен Хаджитодоров.

В продължение на два дни – 22 и 23 април, спортна зала „Никола Петров” ще бъде арена на схватки във всички възрасти – от момчета и момичета до 15 г., юноши до 18 г. и младежи до 21 г., мъже и жени, както и хора с увреждания. Ще участват състезатели на 10-15 клуба от цялата страна, както и индивидуални участници. Идеята ни е да популяризираме и масовизираме нашия спорт, като привлечем тези, които тренират, но още не са участвали в състезания. Затова ще има категория аматьори, в която да премерят сили хора, необхванати в спортни клубове, обясни Пламен Димитров.

Очакват се над 100 състезатели, като само от региона ще има 20-тина участници. Със сигурност ще има и сериозни битки, които да зарадват феновете. Сред потвърдилите участие са шампиони като Стефан Ленгаров, Йордан Цонев, Петър Роглев. Заради ангажиментите по организацията Пламен Димитров не се е готвил целенасочено за турнира, но вероятно и той ще вземе участие, дори и да е само с демонстративни схватки.

Състезанието в Горна Оряховица се организира от Българска армрестлинг федерация, Община Горна Оряховица и Дирекция „Младежки дейност, спортни имоти и прояви”, с подкрепата на УИНБЕТ.

Официалното откриване е на 22 април 2023 г., от 11 часа в Спортна зала „Никола Петров”.


Ключови думи
армрестлинг Пламен Димитров Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати