Неделя, 20 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” ще изиграе пет мача за две седмици

  19.05.2023 11:49
„Локо” ще изиграе пет мача за две седмици

„Локомотив” влиза в ритъм от мач на всеки три дни до края на сезона. В първенството на Северозападна трета лига остават само три кръга, но „железничарите” имат един отложен мач и най-важното изпитание – финал за турнира на Аматьорската лига.

Първият мач от поредицата е на 20 май, когато на своя стадион „черно-белите” посрещат в областно дерби традиционно трудния съперник „Павликени”. Гостите са най-близо до първите четири отбора в групата, които се борят за медалите. Те са на пето място с 49 точки, след като БФС присъди и на тях, и на „Левски 2007” по 0 точки от прекратения мач в Левски преди два кръга.

На 24 май „локомотивци” гостуват на стадион „Ивайло” за отложения мач с „Етър II”. Дубълът на „виолетовите” е в дъното на таблицата, но се представя добре в последните си мачове и има две последователни победи.

В предпоследния кръг от първенството на 27 май „Локомотив” гостува на „Янтра” (Полски Тръмбеш), който винаги е труден съперник. В момента „Янтра” е на седмо място с 39 точки.

На 31 май е финалът за Аматьорската купа със „Саяна” (Хасково). Мачът ще се играе на стадион „Витоша” в Бистрица. Фен клубът организира транспорт за желаещите да подкрепят „Локо”. Заявки се приемат във фен магазина на Стадиона, като тръгването е по обед на 31 май (сряда) от Съда в Горна Оряховица. Самият мач е от 18 часа.

Последният мач за сезона е на 3 юни, когато приключва първенството на Северозападна трета лига. „Локо” ще завърши тази кампания пред собствена публика с домакинство на „Дреновец”.

В момента „Локомотив” е на второ място във временното класиране и трудно може да спори за първото, където „Бдин” вече дръпна със 7 точки аванс. Едва ли може да се очаква видинчани да се провалят два пъти в оставащите си три мача, в които имат домакинства на „Ювентус” и „Павликени” и гостуване на „Боруна”. Но все пак надеждата умира последна.

В последния изигран кръг „Локомотив” (Мездра) окончателно отпадна от борбата с трети мач без победа. „Вихър” може да оспорва второто място на „Локо”, но все пак горнооряховчани имат да играят мач повече. Третият и четвъртият във временното класиране излизат в директен сблъсък в XXVIII кръг.

 


Ключови думи
Локомотив Северозападна трета лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати