Събота, 17 Юни 2023
            
Избори 2 април 2023 г.

Людмила Илиева: Когато държавните пари отиват в по-големи заплати и пенсии, това е най-страшното съобщение за тези, които искат да крадат

  16.03.2023 13:58
Людмила Илиева: Когато държавните пари отиват в по-големи заплати и пенсии, това е най-страшното съобщение за тези, които искат да крадат

Правят всичко възможно да ни изплашат, но има как заедно да завършим този тягостен преход – номер 12 в бюлетината за „Продължаваме промяната – Демократична България“, казва водачът на листата в IV МИР.

Към края от управлението на Борисов фискалният резерв на страната в БНБ е 8.8 млрд. лв. Още през февруари 2022 г., в първите месеци на кабинета на Кирил Петков, резервът ни вече възлизаше на 9 млрд. лв., а по последни данни е 16.4 милиарда. Това каза при една от срещите си в региона водачът на листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Людмила Илиева.

„Ако един човек е пред фалит, би ли могъл да има пари в сметката си, при това двойно повече? Не! Същото е и с парите на държавата“, коментира тя изявленията на служебния финансов министър, че страната е застрашена от фалит.

Въпреки, че впоследствие, от министерството измениха твърденията си, „бомбата“ е хвърлена и предизвиква тревога за бъдещето. Това сподели пред Людмила Илиева мъж от Златарица, току-що станал дядо на момченце. Точно всяването на страх е целта, отговори на въпросите му Илиева и посочи:

„Правят всичко възможно да ни изплашат, хората да не отидат да гласуват, а вотът да остане в ръцете само на твърдите партийни ядра, на платени и манипулирани гласоподаватели. Защото, когато от „Продължаваме промяната – Демократична България“ съставим правителство, държавните средства ще продължат да отиват в увеличени заплати, в увеличени пенсии, в силна икономика. Това е най-нежеланият развой и най-страшното съобщение за онези, които искат да крадат от нас, българите и толкова години ни държаха на ръба на оцеляването“.

Наред с това Людмила Илиева се усъмни в способността на служебния кабинет да обезпечава приходите към държавния бюджет и добави:

„А през 2022 г. икономиката ни отбеляза ръст от 3,9% – по-висок, отколкото през която и да е от последните 12 години. Българската индустрия пък отчете рекорден, за целия ЕС, растеж от 20%. И това се случи, въпреки трудностите и войната. Тези данни не могат да бъдат скрити, но се правят опити да ги заметат и изопачат“.

Не може повече да позволяваме обществените средства да текат към частни чекмеджета, в това бяха единодушни всички граждани, с които водачът на листата с номер 12 разговаря в четвъртък.

„В деня на вота, Великотърновска област, а и цяла България трябва да направи избор – дали да останем в миналото или най-после да завършим този тягостен преход“, каза Людмила Илиева.

„Има как да се превърнем в една богата и социално справедлива европейска държава. И има кой да го направи – обединението „Продължаваме промяната – Демократична България“, заяви тя и призова гражданите да подходят към вота рационално, да се запознаят с мерките за изход от кризите, заложени в програмата на коалицията.

„От обединението имаме амбициозен и конкретен план за нормален европейски живот. На втори април да дадем подкрепа за по-спокойно и добро общо бъдеще, с номер 12 в бюлетината“, призова Людмила Илиева.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ           


Ключови думи
Людмила Илиева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати