Петък, 16 Юни 2023
            
Избори 2 април 2023 г.

Людмила Илиева: Спечелим ли изборите, ще направим правителство. Време е в Парламента да има мнозинство, което мисли по-малко за бюлетини и повече за хората

  15.03.2023 14:56
Людмила Илиева: Спечелим ли изборите, ще направим правителство. Време е в Парламента да има мнозинство, което мисли по-малко за бюлетини и повече за хората

Време е в Парламента да има мнозинство, което мисли по-малко за бюлетини и повече за хората, заяви водачът на листата с номер 12

Крайно време е в българския парламент да има мнозинство, което мисли по-малко за бюлетините и повече за нас, хората. Работата на Народното събрание трябва и може да бъде полезна за общността ни, вместо за обръчи, кръгове и чекмеджета. Това коментира с жители на Полски Тръмбеш Людмила Илиева, водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Юристът и член на предишния парламент Илиева припомни, че заради наложеното от мнозинството спешно и приоритетно приемане на редакции в Изборния кодекс, не бяха приети редица други нормативни текстове, важни за обществото. Фрапантен пример е правно обвързаният с мерки и закони План за възстановяване и устойчивост, по който европейски средства вече можеше наистина да са стигнали до хората.

Такъв пример е и Законопроектът за изменение и допълнение на Кодекса на труда. Промените в него, на които Людмила Илиева е съвносител, въвеждат електронна Трудова книжка, като се махат административните тежести и се спестяват редица притеснения на работещите и на пенсиониращите се българи. Така на хората не би се налагало да разнасят трудовата си книжка между работодатели и институции, няма да се тревожат при загубена или унищожена книжка, при липса на подписи и печати или нечетливо изписани данни, обясни водачът на листата.

„В политиката е нужна повече човечност“, категорична е Людмила Илиева, която бе съвносител и на още законови промени, които можеше да бъдат приети, за да се решат ежедневни проблеми на хората, като лошата транспортна свързаност между населените места.

Вместо това, от мнозинството наложиха дневен ред, изгоден само за Хартиената коалиция.

„Има много, много работа, която трябва да свършим в следващия парламент, за да подкрепим жителите в населените места, стопанствата, малките предприятия, българските семейства“, посочи водачът на листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

„Да победите с много и непременно да съставите правителство. Трябва да си говорите, да се разбирате. Не искаме да слушаме кавги в парламента, а да виждаме, че се работи за нас“, заръча 86-годишна жена от с. Раданово, продаваща своя продукция на пазара в Полски Тръмбеш.

Само силна подкрепа за кандидатите с номер 12 ще позволи в страната да има стабилен парламент и стабилно управление, което се води от действителните нужди на хората. „Спечелим ли изборите ще съставим правителство“, категорично заяви  Людмила Илиева, като допълни:

„Искам всички, най-после, да заживеем спокойно и уредено, да имаме дързостта да мечтаем, вместо да тънем в тревоги за утрешния ден“.

 

Листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ с номер 12 в бюлетината.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

 

 


Ключови думи
Людмила Илиева Демократична България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати