Вторник, 13 Юни 2023
            
Избори 2 април 2023 г.

Людмила Илиева в Елена: Нередно е да се храним с вносни продукти, българските ферми стават национален приоритет

  13.03.2023 15:17
Людмила Илиева в Елена: Нередно е да се храним с вносни продукти, българските ферми стават национален приоритет

Българските ферми и малките производители на храни ще станат национален приоритет за следващото правителство на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Това каза в Елена водачът на листата на обединението Людмила Илиева.

Тя разговаря с местни стопани и земеделски производители, заедно с д-р Мавроди Калейнски и инж. Илия Илиев от листата с номер 12. Хората в Елена разказаха за многото трудности, които срещат, както при отглеждането, така и при реализирането на продукцията си.

„Напълно нередно е, отгледаното с толкова труд и любов, върху нашата плодородна българска земя, да бъде измествано от внесени домати, краставици, месо и мляко. Това трябва да спре“, категорична бе Людмила Илиева.

Именно високото ниво на внос е сред основните причини цената на някои основни храни у нас да е по-висока, отколкото в ЕС, коментира Илиева. Тя бе категорична, че има как България отново да стане водещ производител, а също и износител на плодове, зеленчуци и други продукти:

„Ще съкратим веригите на доставки, по прозрачен начин ще насочим източваните години наред европейски средства към малките и средни ферми, ще държим контрола по границите, ще инвестираме в съсипаните напоителни съоръжения, ще пресечем спекулата, формирайки реално работеща КЗК“.

Пред еленските производители Людмила Илиева подробно обясни мерките, предвиждани в програмата на „Продължаваме промяната - Демократична България“, като посочи: „Вярвам, че пресичайки пагубната за сектора корупция и с целенасочени усилия, българите отново ще можем да консумираме предимно наша си, българска, чиста и вкусна храна“.

В Елена Людмила Илиева сподели, че се прекланя пред труда на българските стопани, които от десетилетия работят „въпреки всичко“ – изоставени от държавата и спъвани от лобистки политики, корупция и източване на еврофондовете за земеделие.

Хората, които в изборния ден подкрепят демократичното обединение с номер 12 в бюлетината, реално, ще дадат подкрепа за себе си, единодушни бяха местни производители и кандидатите от листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 


Ключови думи
Людмила Илиева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати