Събота, 06 Май 2023
            
Горна Оряховица Спорт

ЦСКА и „Левски“ с най-много отличия при класиците, Държавното по борба в Горна Оряховица продължава със свободния стил

  04.02.2023 09:22
ЦСКА и „Левски“ с най-много отличия при класиците, Държавното по борба в Горна Оряховица продължава със свободния стил

199 момчета от 30 клуба спориха на двата тепиха в спортна зала „Никола Петров“ в класическия стил от Държавния личен шампионат за момчета (14-15 години). При класиците с най-много медали са столичните ЦСКА и „Левски“. Призът за най-резултатен състезател взе Алекс Николов (ЦСКА), станал първи в категория до 57 кг, а с наградата за най-техничен борец бе удостоен Денис Лазаров („Левски“), триумфирал в категория тежка над 85 кг.

Схватките бяха наблюдавани от президента на Българската федерация по борба Христо Маринов и генералният секретар Валентин Райчев. Веднага след награждаването при класиците БФБ направи извънредно общо събрание, за да се анализира дейността на клубовете през годината.

Днес продължават схватките в свободния стил. Началото е от 10 часа и до края на деня трябва да се определят финалистите. 273 момчета от 52 клуба ще спорят в свободния стил, което прави състезанието най-масовото, посрещано в спортната зала на Горна Оряховица в последните години. Конкуренцията е много голяма, като в кат. 57 кг ще се борят 43 момчета, а в 60 кг са 40 състезатели. Финалите са утре от 9 часа.


Ключови думи
борба държавно първенство Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати