Събота, 11 Мар 2023
            
Горна Оряховица Спорт

147 млади борци от 25 клуба в България, Турция и Северна Македония спорят за купата „Никола Петров” в Горна Оряховица

  10.12.2022 12:15
147 млади борци от 25 клуба в България, Турция и Северна Македония спорят за купата „Никола Петров” в Горна Оряховица

147 състезатели на 25 клуба, сред които отбори от Скопие, Северна Македония и Одрин, Турция излизат на тепиха в спортна зала „Никола Петров”, за да разпределят отличията от Международния турнир на името на най-великия български борец.

По традиция турнирът се провежда в навечерието на рождения ден на първия българин световен шампион. Той се ражда на 19 декември в Горна Оряховица и до края на живота си остава свързан с родния си град като дарител и благотворител.

Схватките започнаха рано сутринта, а в 11 часа беше официалното откриване, в което се включиха народният представител Димитър Николов, областният управител инж. Георги Гугучков, кметът инж. Добромир Добрев, заместниците му инж. Деница Коева и Стефчо Алипиев, общинският съветник Георги Бижев, директорът на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” инж. Петя Богданова, председателят на СКБ „Локомотив” Цветан Зеленков и др. Сред гостите за пореден път бяха големи шампиони от близкото минало и спортни деятели като Почетният гражданин на Горна Оряховица Иван Шавов, Румен Павлов, Ива Ангелов, Александър Костадинов, Димитър Кумчев, Нено Ненчев, Милен Марков, Димитър Божириков и др. Всяка година те идват в Горна Оряховица, за да се срещнат с младите борци и да ги вдъхновят в нелекия път на спортиста. На всички тях кметът инж. Добромир Добрев, който откри турнира, направи и специален подарък. Специален поздрав имаше и от мажоретния клуб на ОУ "Иван Вазов".

По-късно следобед са финалните схватки и награждаването. Освен медали в 10-те категории и купи за най-техничен и най-резултатен състезател, ще бъде връчен и големият приз – купата на името на Никола Петров.


Ключови думи
борба
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати