Сряда, 04 Яну 2023
            
Горна Оряховица Спорт

5 златни и 5 бронзови медали спечелиха борците на „Локомотив” от престижни турнири в Сливен и Разград

  05.10.2022 12:08
5 златни и 5 бронзови медали спечелиха борците на „Локомотив” от престижни турнири в Сливен и Разград

Никола Стоянов от „Локомотив” спечели шампионска титла и купата за най-техничен състезател на Международния турнир по борба за момчета (7-8 клас) „Лютфи Ахмедов” в Разград. В 25-то издание на турнира участваха над 100 състезатели от 16 клуба от България, Турция, Украйна и Молдова.

„Локомотив” се представи с трима млади борци, а най-голям успех завоюва Никола Стоянов в кат. 75 кг, който направи 4 убедителни победи с туш, за да стигне до златото. В първата си среща Никола победи Стоян Гаргаджиев от Сливен, последва победа и над Михаил Маринов, също от Сливен. На полуфинала „локомотивецът” се наложи и над третия сливенски състезател в категорията Радомир Неновски. Финалът срещу Георги Георгиев от Търговище започна по-оспорвано и Никола дори изоставаше в точките, но намери верния път и тушира своя съперник. Така взе златото в категорията и купата за най-техничен състезател на турнира.

В кат. 65 кг Петър Мутафов стана пети, след като започна с туш над Тодор Мазов от Бургас, но после загуби от бъдещия шампион Никифор Петров от Търговище и в спора за 3-5 място отстъпи медала на Никола Събев от Бургас. Йордан Папазов остана шести в кат. 44 кг, след две загуби от състезатели на Молдова и Лозница.

Ден по-рано девет състезатели на „Локомотив” участваха в Открит турнир по свободна борба, организиран от световната шампионка Станка Златева в Сливен. И деветимата спечелиха медали – 4 златни и 5 бронзови. В турнира участваха 95 състезатели от 13 клуба, включително и от Тараклия, Молдова.

Анелия Ангелова спечели златото в кат. 30 кг на подготвителните групи за момичета с две убедителни победи с туш над Памела Георгиева от клуб „Станка Златева” и над Цвети Каслова от Гоце Делчев.

В кат. 42 кг на възраст деца Дениз Ахмедов стана шампион с технически туш над Стоян Рашев от Бургас и туш над Христо Яначков от „Берое” (Стара Загора).

Мартин Георгиев е първи в кат. 70 кг при момчетата, след като направи две победи с туш над Ивайло Иванов от Стара Загора и Иван Илиев от Гоце Делчев, а на финала надви с технически туш Стивън Христов от клуб „Станка Златева”.

Четвъртото злато спечели Емил Ангелов в кат. 74 кг при кадетите. Той започна с технически туш над Румен Димов от „Станка Златева”, после тушира Сулат Мехрем от Гоце Делчев и накрая отново с технически туш победи Никола Ковачев от Бургас.

Третите места са за Йордан Миланов (38 кг, подготвителни групи), Мартин Цонев (50 кг, момчета), Момчил Недялков (54 кг, момчета), Никола Ангелов (58 кг, кадети) и Цветелина Цонева (50 кг, девойки).

Получиха се много интересни и полезни турнири. Сверихме часовниците с другите клубове, видяхме къде изоставаме и къде трябва да наблегнем в подготовката. Доволен съм от повечето състезатели – влизат с желание във всяка схватка, търсят борбата и не се предават лесно. Надявам се, че с още труд ще дойдат и по-големите успехи, коментира треньорът Никола Ганев, който беше и секретар на двата турнира.


Ключови думи
борба турнир "Лютфи Ахмедов" Станка Златева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати