Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Три златни и един бронзов медал спечелиха „локомотивци” от турнира в памет на Дан Колов

  01.06.2022 11:54
Три златни и един бронзов медал спечелиха „локомотивци” от турнира в памет на Дан Колов

Четири медала – три златни и един бронзов спечелиха състезатели на „Локомотив” от турнира „Млади Данколовци” в Севлиево. Юбилейното 50-то издание на турнира в памет на един от най-великите български борци, събра над 100 състезатели от 15 клуба. Сред тях и 9 борци на горнооряховския „Локомотив”. Участниците в турнира имаха възможност да посетят родната къща на Дан Колов и поднесоха цветя пред паметника му.

Златни медали спечелиха Дениз Ахмедов в кат. 42 кг при децата, Илиян Ангелов в кат. 35 кг момчета и Исмаил Помаков при юношите в кат. 65 кг. Бронзов медал спечели Стефан Николов в кат. 62 кг момчета.

Дениз започна в обичайния си стил с две победи с туш над двама представители на домакините - Йоан Павлов и Грегор Симеонов. Последва победа с технически туш над Денислав Кочев от Елена и на финала отново се изправи срещу състезател на Севлиево. За златото Дениз тушира Николай Дамянов, който в полуфинала победи Костадин Суванджиев от „Локомотив” (ГО). Костадин имаше преди това победа над Денислав Костов от Стражица и след загубата на полуфинала се бори за 3-5 място с Калоян Кондев от Сливен, но загуби и остана пети в категорията.

В същата категория имаше още двама „локомотивци”, като Йордан Папазов стана седми, а Станислав Дончев – осми.

Илиян Ангелов стигна до златото в кат. 35 кг при момчетата с четири победи без да изиграе среща до край. В първия кръг се наложи с технически туш над Асен Филипов от Тутракан, след това тушира Димчо Гобаков от Златарица, на полуфинала отново с туш мина през Иван Георгиев. Финалът отново го противопостави на Асен Филипов и по същия начин Илиян победи с технически туш.

Златният медал на Исмаил Помаков в кат. 65 кг при юношите дойде след победи с технически туш над Нехат Комарв от Гоце Делчев и над Момчил Янакиев от Севлиево.

Стефан Николов в кат. 62 кг при момчетата започна със загуба от Алекс Георгиев от Търговище, който впоследствие стана шампион и изтегли „локомотивеца” до битката за медалите. Победа с туш над Асен Асенов от Севлиево донесе на Стефан бронзовия медал.

На крачка от медала беше Денислав Сахатчиев в кат. 35 кг подготвителни групи. Той победи за начало Алдин Селинов от Велико Търново с туш. После загуби от бъдещия шампион Даниел Маринов от Севлиево. В спора за трето-пето място Денислав поведе с 5:2 на Дейвид Димитров от Тутракан, но загуби.

Теодор Старирадев също остана пети в кат. 59 кг деца като имаше възможност да спечели медал. Той победи Габриел Ибрямов от Стражица на старта. После загуби от Стоян Вълчев от Търговище, който обаче стигна финал и така изтегли Старирадев до репешажите. В първия Теодор победи с туш Дауд Тахир от Острово, но след това загуби от Стефан Миленов от Търговище и остана на петото място.

Стана много интересно състезание. Участваха доста медалисти от държавните първенства и се получиха оспорвани срещи. Доволни сме от хъса на нашите момчета. Още се допускат нелепи грешки, но с повече работа на тренировките, ще се изчистят и момчетата ще вървят напред, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
борба Локомотив Млади Данколовци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати