Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” е със сребърната купа на „Б” РХГ

  30.05.2022 20:11
„Локо” е със сребърната купа на „Б” РХГ

Горнооряховският „Локомотив” спечели сребърните медали и в първенството на „Б” хандбалната група, след като по-рано този месец представителният отбор на клуба се нареди на второто място и в елитния шампионат на „А” РХГ.

След изиграване на мачовете от редовния сезон, хандбалният „Локомотив” (Горна Оряховица) заедно с отборите на НСА (София), „Фрегата” и „Албатрос” от Бургас се класираха за финалната четворка от първенството на „Б” РХГ. Спортната зала на Национална спортна академия стана арена на двубоите. В полуфиналите „железничарите” надиграха „фрегатите” с 32:22 (13:8), а „студентите” се наложиха над „албатросите” с 25:21 (15:8). Малкият финал се оформи като бургаско дебри, което спечелиха момчетата от „Албатрос” след продължения с 39:35 (30:30) (15:17). На финала „локомотивци” отстъпиха на „батковците” от НСА с 18:21 и останаха със сребърните медали.

„Честито на НСА за първото място и възможността за завръщане в А група. Въпреки загубата на финала аз съм много доволен от представянето ни. Момчетата изиграха страхотни мачове през сезона и израстването им е очевидно. В това първенство играем с юноши ст. възраст и младежи. Целта ни е да имат повече игрови минути и да трупат опит. Сребърните медали са голямо постижение предвид отборите, които останаха след нас”, заяви председателят на УС и ст. треньор на „Локо” Йордан Димитров.

„Локомотив”: Любен Иванов, Никола Стоянов, Кристиян Деянов, Кристиян Йорданов, Валентин Николов, Златомир Колев, Стефан Георгиев, Димитър Недев, Стелян Димов, Валентин Василев, Георги Аврамов.

И докато този млад човек, отдаден на хандбала, посвещаваше поредния си ден на любимата игра, в Горна Оряховица се проведе тържествена сесия на Общинския съвет, откъдето дойде и новината за признанието от цялата общественост: „За принос в сферата на спорта е отличен старши треньорът и председател на ХК „Локомотив“ Йордан Димитров. Състезателната му дейност започва в този клуб още на 12 години, а на 16 г. преминава в ХК „Локомотив“ Варна, с който печели 2 шампионски титли, и 2 купи на България при юноши и младежи. 4 пъти е шампион на страната и носител на Купа България за мъже. На 20 години започва треньорската си кариера в ХК „Спартак“ Варна, а през 2016 г. се завръща в ХК „Локомотив“ като старши треньор. Под негово ръководство отборът записва десетки победи. От 2021 г. поема националния отбор на България за юноши до 18 г.”

 


Ключови думи
Локомотив хандбал
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати