Четвъртък, 22 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив“ създаде ново поколение национали

  23.06.2022 19:06
Хандбалният „Локомотив“ създаде ново поколение национали

Цяла армия, национални състезатели от хандбалният „Локомотив“ се събира под българските знамена и ще защитава цветовете на родината по европейските терени. За първи път в клубната история в националния отбор са привлечени две от нашите дами. Камелия Павлева и Боряна Георгиева са повикани в отбора по плажен хандбал за девойки до 16 г. Европейското първенство ще се проведе от 7 до 12 юли в Прага, Чехия. Българските лъвици са в група с Нидерландия, Германия, Франция и Норвегия.

Златомир Колев е призован при юношите.

Младежите до 20 години ще участват на EHF М20 Championship 2022 г., който ще е в морската ни столица Варна от 1 до 10 юли. Отборът на България е в предварителна група с Чехия, Латвия, и Финландия. Николай Генов, Георги Кръстев и Божидар Симеонов отпътуват за заключителния лагер в София. Към тях ще се присъедини и бившият „локомотивец” Михаел Иванов, който в момента се състезава за португалския „Boa-Hora Futebol Clube”.

Националите до 18 г., водени от горнооряховския треньор Йордан Димитров ще се състезават на EHF18 Championship 2022 в Тел Авив, Израел от 7 до 13 август. Българите са в предварителна група с Литва, Грузия и Израел. Любен Иванов, Стелян Димов, Валентин Николов, Валентин Василев, Кристиян Йорданов и Георги Аврамов започват заключителната си подготовка в Горна Оряховица. Следват два лагера в Бяла и София, преди отпътуването.


Ключови думи
хандбал национали Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати