Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Водените от треньора на „Локо” Йордан Димитров национали на България до 18 г. постигнаха две победи срещу „Стяуа”, Самуил Стоянов от „Раховец” е голмайстор

  27.06.2022 16:55
Водените от треньора на „Локо” Йордан Димитров национали на България до 18 г. постигнаха две победи срещу „Стяуа”, Самуил Стоянов от „Раховец” е голмайстор

Юношеският национален отбор на България до 18 години, който се води от треньора на „Локомотив” (Горна Оряховица) Йордан Димитров постигна две последователни победи срещу „Стяуа” (Букурещ). Голмайстор и в двете срещи стана Самуил Стоянов от другия горнооряховски клуб „Раховец 2008”.

Двете срещи се играха в „Арена Бяла”. Първият мач завърши 23:15 за българите, а във втория те се наложиха с 33:25.

Самуил Стоянов заби общо 15 гола за победите на тима си.

Двубоите със „Стяуа“ са част от подготвителния лагер на националите за Европейското първенство във възраст U18.

Лагерът започна в сп. зала „Никола Петров” в Горна Оряховица. След мачовете в Бяла националите заминават за София, където ще тренират до 2 юли. В столицата избраниците на Йордан Димитров ще изиграят две контроли и срещу младежкия национален отбор, който се подготвя за стартиращия в края на тази седмица Европейски шампионат във Варна.

Старши треньор на националите е треньорът на „Локомотив” Йордан Димитров с помощник Иван Радев и консултант доц. Емил Аврамов.

В отбора са повикани 8 състезатели на двата горнооряховски отбора. От „Локомотив” са вратарят Любен Иванов, Кристиян Йорданов - ляво крило, Георги Аврамов - лява свръзка, Валентин Николов - разпределител, Стелян Димов  - дясна свръзка и Валентин Василев - дясна свръзка, както и близнаците Самуил Стоянов Ляво крило и Михаил Стоянов Разпределител от ХК „Раховец-2008“ (Горна Оряховица).

Първенството в Тел Авив, за което се подготвя юношеският ни национален отбор, ще се проведе от 7 до 13 август. Осем отбора ще премерят сили в Израел. България е в предварителна група с Литва, Грузия и домакина Израел. В другата група са съставите на Нидерландия, Чехия, Гърция и Молдова.


Ключови думи
хандбал Локомотив Раховец Йордан Димитров национали U18
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати