Сряда, 28 Дек 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Клубът по борба „Локомотив” откри сезона в края на август и вече има над 20 медала

  28.09.2022 14:14
Клубът по борба „Локомотив” откри сезона в края на август и вече има над 20 медала

Активният сезон за борците започна още в края на август и за малко повече от месец състезателите на „Локомотив” участваха в 4 турнира и вече имат над 20 медала.

Първото състезание беше в Дългопол, където „локомотивци” взеха пет медала. Анелия Ангелова стана златна медалистка при момичетата, Йордан Папазов и Илиян Ангелов са със сребро, а Теодор Старирадев и Даниел Сидеров са трети в своите категории.

За празника на София – 17 септември, клубът участва в турнира за купа „Петър Киров” в НСА и се завърна с 8 медала. Златни медалисти станаха Костадин Суванджиев и Дениз Ахмедов при децата, бронзови медали спечелиха Йордан Миланов, Станислав Кирилов и Мартин Попов в подготвителните групи, както и Борил Генчев, Теодор Старирадев и Цветомир Пашаланов в група деца.

Последва участието на 11 състезатели от Горна Оряховица в XVII Открит турнир по свободна борба в памет на змс Продан Гарджев в Средец. Седем от тях стигнаха до медалите. Исмаил Помаков стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка при юношите, побеждавайки на финала Християн Илиев от Средец. При момичетата в кат. 35 кг Анелия Ангелова спечели второто място, като загуби финалната схватка от Иванина Иванова от Елхово. Йордан Папазов също стана втори, като отстъпи само на финала от Пламен Стамов от отбора на домакините. Три убедителни победи направи Илиян Ангелов преди да стигне до финала, но там загуби от Георги Пантелеев от Средец и също остана втори.

Трети в категориите си станаха Дениз Ахмедов (42 кг деца), Мартин Цонев (48 момчета) и Мартин Георгиев в кат. 68 кг момчета. В същата категория Петър Мутафов остана на пето място. Пети стана и Костадин Суванджиев в кат. 38 кг деца, а осми в категорията е Ивелин Ангелов. Даниел Сидеров е седми в кат. 53 кг деца.

В отборното класиране горнооряховският „Локомотив” зае второ място след Средец и преди Ямбол. В състезанието участваха 15 клуба от страната.

Последното засега състезание е Първият международен турнир по свободна борба за деца, момчета и кадети на името на Пламен Пенев в Търговище. Участваха близо 200 състезатели от България, Северна Македония, Турция, Украйна и Румъния.

„Локомотив” се представи с трима състезатели. Никола Стоянов стана сребърен медалист в кат. 75 кг при момчетата. Той започна убедително с туш над Иван Станчев от „Беласица” (Петрич). След това тушира и Тодор Стоянов от Сливен. На финала обаче загуби по точки от Валентин Илиев, също от „Беласица”.

В кат. 59 кг при децата Теодор Старирадев е пети, а Никола Сърнев е на девето място в кат. 57 кг момчета, въпреки че започна с технически туш над Антоан Николов от Русе. После загуби с 4:8 от Виктор Станчев от ЦСКА и това го изхвърли от борбата за медалите.

Участвахме в четири турнира за един месец, но сме още в началния период на подготовката. Има още много за изглаждане в техниката и физическата подготовка. Турнирите са ни важни, защото така виждаме къде са ни грешките, както трябва да коригираме. И най-вече така състезателите ни трупат опит и рутина, които стават решаващи при равностойни съперници на държавните първенства. Като цяло съм доволен от всички, защото се стараят и се влагат с много хъс и на състезателния тепих, и в подготовката. Сигурен съм, че ако продължават така, ще има още много успехи, коментира треньорът Николай Ганев.


Ключови думи
борба Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати