Петък, 02 Дек 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Младшата на „Локо” спечели турнир в Несебър

  02.09.2022 18:27
Младшата на „Локо” спечели турнир в Несебър

Юношите на „Локомотив” от набор 2006 и 2007 г. спечелиха традиционния турнир в Несебър за своята възраст. Водените от Илия Пендов „локомотивци” постигнаха три победи в групата си. В първия мач се наложиха над „Дунав” (Рс) с 2:1, след това победиха „Септември” (Сф) с 5:0 и разгромиха „Струмска слава” (Радомир) с 6:0.

Така спечелиха първото място в групата, което ги прати на финал срещу победителя от другия поток „Миньор” (Перник). „Локо” започна със същото уверено темпо и до почивката водеше с 2:0. След това обаче последва отпускане и „миньорци” успяха да изравнят с голове в последните минути. Съдбата на купата трябваше да се реши с дузпи, при които „локомотивци” бяха по-точни и спечелиха мача с 5:4.

Всички момчета се представиха много добре и съм много доволен от старанието и волята им за победа. Това беше един добър заключителен момент от нашата подготовка за новото първенство, коментира треньорът Илия Пендов.

Първенството на младшата възраст започва тази неделя (4 септември), като „Локомотив” гостува в Троян на местния „Чавдар”.

Някои момчета от младшата ще имат възможност да играят и за новия дублиращ отбор на „Локомотив”, който ще се включи в Елитната областна група. „Локомотив 2” всъщност трябва да запълни празнината от липсващ отбор в Юноши старша възраст. В него ще играят само момчета в юношеска възраст, играещи или минали през школата на „Локо”. Старши треньор ще бъде Илия Пендов.

Целта ни е единствено да задържим момчетата в тази възраст и да ги обиграваме, за да стигнат един ден до мъжкия отбор. Няма да търсим резултати, все пак ще играем срещу много по-опитни противници и само ние ще сме изцяло с юношески състав. Но искаме да дадем шанс на нашите таланти. Има няколко много перспективни момчета и само заради тях си заслужава да поддържаме този отбор, смята Пендов.

Бъдещият „Локомотив 2” имаше първа изява в контролата срещу „Стражица” и стъпи много здраво срещу бъдещите си съперници в Областната група. „Локомотивци” спечелиха срещата с 8:1, като четири гола вкара един от големите таланти сред подрастващите Бисер Алексиев.


Ключови думи
Локомотив младша възраст Несебър
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати