Понеделник, 14 Nov 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив” прави втори отбор, пуска го в Елитната областна група

  15.08.2022 14:15
„Локомотив” прави втори отбор, пуска го в Елитната областна група

„Локомотив 2” е заявил участие в Елитната областна група, чието ново първенство стартира в края на месеца. Създаването на дублиращия отбор трябва да замести участието на „локомотивци” в първенството на юноши старша възраст. „Локомотив 2” ще привлече футболисти от школата и региона, които не са намерили място в представителния тим, но имат потенциал и могат да го развият с добра подготовка и повече мачове.

Идеята е още от миналата година, но ни трябваше време за подготовка и сме готови да я реализираме през сезон 2022/2023. Решението на Управителния съвет е този отбор да се ръководи методически от Детско-юношеската школа, а старши треньор ще е Илия Пендов. Целта е да се обхванат всички местни футболисти, които са в юношеска възраст или вече излизат от нея, но не са намерили място в първия отбор. Това ще е нещо като втори ешелон и база за попълване на представителния отбор, коментира Сава Марков от Управителния съвет на клуба.

„Локомотив 2” ще играе в първенството без да има право да премине в горна група, ако го спечели. Но, ако първият „Локомотив” се върне в професионалния футбол, дублиращият тим може да заеме мястото му в Северозападна трета лига. Тепърва ще се уточнява къде ще играе домакинските си срещи новият отбор. Желанието на клубното ръководство е това да е на стадион „Локомотив”, когато първият отбор играе навън.

В Елитната областна трупа тази година ще има 10 отбора. Освен „Локомотив” там са „Лозен” от Сухиндол, „Левски” (Стражица), „Левски” (Лясковец), „Изгрев” (Царевец), „Чумерна” (Елена), „Недан”  е „Бутово” от едноименните павликенски села, „Рудановски” (Константин) и „Земеделец” от Козловец.

В петък в ЗС на БФС ще се тегли жребий за програмата през новия сезон, а до другия петък е срокът за картотекиране. Очаква се първенството да започне в края на август или началото на септември.


Ключови думи
Локомотив Елитна областна група
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати