Петък, 04 Nov 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Старши треньорът на „Локомотив” Лъчезар Русев: Не се мислим за фаворит, но моята цел е първото място

  05.08.2022 11:05
Старши треньорът на „Локомотив” Лъчезар Русев: Не се мислим за фаворит, но моята цел е първото място

Новото първенство в Северозападна трета лига започва на 6 август и то с доста изравнени сили, според следящите предсезонната подготовка на отборите. Няколко отбора заявяват сериозни претенции да бъдат лидери в групата. Сред тях е и горнооряховският „Локомотив”, който показа доста добра и резултатна игра в контролите.

26 футболисти картотекира „Локомотив” за сезон 2022/2023. Отборът отново ще е един от най-младите с 22,5 години средна възраст. Само двама – Красен Трифонов и Явор Генчев, са над 30 години. 8 са още в юношеска възраст. Останалите са в началото на 20-те си години, така че няма да има никакъв проблем да се покрива новото изискване за трима играчи до 23 г., които да бъдат непрекъснато на терена в Трета лига. 16 от играчите са минали през школата на „Локомотив”. Почти всички останали са играли за горнооряховския тим през годините и реално единственият напълно нов играч е 20-годишният Даниел-Виктор Кънчев. Младежът е юноша на „Лудогорец”, идва в „Локо” от „Етър II” и е смятан за един от най-перспективните млади футболисти в региона.

„Локомотив” изигра 6 контроли през подготвителния период. Загуби първия от върналия се в професионалния футбол „Дунав” (Рс) и направи равен с амбицирания да го последва „Саяна” (Хасково). Останалите си четири мача „локомотивци” спечелиха убедително, а в последния направо разгромиха съимениците от Дряново с 8:0.

Въобще не сме се главозамаяли, напротив, стоим здраво на земята и съм казал на момчетата, че колкото по-бързо забравим този мач с Дряново, толкова по-добре. Контролите нямат нищо общо с шампионатните мачове и това ще се види още в четвъртия кръг, когато играем с „Локо” (Дряново) за първенството, коментира старши треньорът Лъчезар Русев дни преди старта, който ще е дебют за него начело на отбора. Първият мач на „Локомотив” е домакински – на 6 август от 18 часа с „Академик” (Свищов).

Според треньора отборът е направил много сериозна подготовка, с идеята да се надскочи нивото на аматьорския футбол. Преди всеки мач са разучавали видео от срещите на противника, всеки двубой се снима и после се прави анализ. С две думи прави се опит за професионална работа, доколкото това е във възможностите на клуба. С подкрепата на ОП „Младежки дейности и спортни прояви” тренировките са проведени на много добри терени - на стадион „Локомотив”, и в Долна Оряховица.

В резултат имаме много добре комплектован отбор с добра визия в игра. Успяваме да покрием очакванията на феновете за бърз, комбинативен и резултатен футбол. Нямаме мач без поне 3 отбелязани гола. Младите момчета се вписват много добре, черпят опит от по-големите, които пък ги нахъсват и дърпат напред, казва Лъчо Русев. Той не пропуска да отбележи и приноса на всички в щаба, които работят заедно с него.

Ивайло Тодоров е играещ пом. треньор. Физическата подготовка е поверена на Цветан Петров, който е един от най-добрите кондиционни треньори в областта. Митко Славков е физиотерапевт - млад специалист, който работи с много футболисти в региона и е помогнал за възстановяването и превенцията на контузии. С вратарите работи опитният Даниел Захариев.

Групата ще е доста силна с изравнена конкуренция тази година, прогнозира Русев. В групата на отборите с амбиция той поставя „Бдин”, „Севлиево”, „Локо” (Мездра) и „Академик” (Свищов). „Студентите” работят много правилно и вече имат отбор, който няма да е в дъното, както миналия сезон, смята треньорът на „Локо”. Така че още в първия кръг на новото първенство ще имаме изявено дерби между „железничарите” и гостите от Свищов.

Не сме изявен фаворит, но моята цел е първото място. Ще играем на пълни обороти не само за първенството, но и за двата турнира – за Купата на България и на Аматьорската лига. Млади футболисти, а и отбор като цяло, израстват най-бързо с много и сериозни мачове. Затова ще се хвърлим с пълни сили навсякъде, казва Лъчо Русев.

Голямата цел да се налагат млади футболисти вече е в ход и всички от групата, дори 15-годишните надежди на Школата, имаха игрови минути по време на подготовката. Стратегията на Русев ще е да дава шанс на всички, които се представят добре в тренировките. Няма запазени места в отбора - който се старае и е на ниво, той ще играе, казва старши треньорът.

Отбор, който предлага атрактивен футбол, има изграден собствен стил и в основата му са момчета от Школата на „Локо” – това е голямата цел не треньора, която трябва да се балансира с другата голяма цел, поставена пред ръководството – да се погасяват старите задължения и в скоро време клубът да излезе на чисто.

Опитваме се, но заради инфлацията нещата стават по-бавно, отколкото искахме. Всичко вече е многократно по-скъпо, разходите се очертават по-големи и за такси, транспорт, охрана и т.н. Само бюджетът за заплати на футболистите е все същият и в неговите рамки е оформен новият отбор. Следваме стратегията и постепенно се случват нещата, макар да ни се иска да стават по-бързо, коментира президентът на клуба Владимир Русев.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Локомотив Лъчезар Русев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати